I sin landsmøtetale gikk Vedum til angrep på den sittende regjeringen som han mener tar Norge i feil retning og skaper et kaldere samfunn.

-          Høyre sier de tror på Norge, men når vi ser politikken de fører så ser vi at det er feil. Mens Høyre ser ut til å tro på de 50 rikeste i landet, på store enheter og sentralisering så tror vi i Senterpartiet på hele Norge, sa Vedum.

-          I Senterpartiets Norge skal vi ha politi og lokalsykehus over hele landet. Vi skal ikke slå sammen lokalsamfunn med tvang. I Senterpartiets Norge skal Rema-Reitan betale mer skatt og få mindre makt, mens de som jobber på Rema skal betale mindre skatt og få mer makt, proklamerte Vedum til stor applaus fra salen.

Med meningsmålinger som viser at Senterpartiet nå er Norges tredje største parti talte Vedum til en landsmøtesal full av entusiastiske senterpartister.

-          Senterpartiet har hatt medlemsoppgang i 2014, 2015 og 2016. Senterungdommen har doblet sitt medlemstall. Etter jul har Senterpartiet fått mer enn 10 nye medlemmer hver eneste dag og hittil i 2017 har Sp fått over 1000 nyinnmeldinger, fortsatte Vedum.

 Men selv om Vedum har mye og glede seg over er det også saker som opprører Senterpartilederen. Han tok blant annet et kraftig oppgjør med regjeringens nytale.

-          Det regjeringen driver med nå er rett og slett lureri. Massiv nedlegging av lensmannskontor kaller de for «nærpolitireform», tvangssammenslåing av kommuner kaller de «demokratireform», og nedlegging av små enheter innenfor rettsvesenet, skattevesenet og høgskoler er kaller de for «effektivisering»!

-          Bak det falske språket ligger reelle endringer som sammen og over tid endrer Norge. Vi får et mer sentralisert samfunn preget av stordrift. Et slikt samfunn vil Senterpartiet kjempe imot!

Vedum slapp nyheten om en mer offensiv Europa-politikk dersom Senterpartiet vinner valget til høsten.

-          Dersom vi vinner valget i høst og kommer i regjering vil vi avskaffe EU-ministeren. Høyres EU-ministre har fungert som EUs ministre i Norge, ikke Norges ministre i Brussel. Derfor vil vi avskaffe EU-ministeren og sørge for at en regjering der Senterpartiet deltar vil være mye tydeligere på å stå opp for norske interesser i møtet med EU enn Høyre- og Frp-regjeringen har vært, sa Vedum.

Vedum fortalte også landsmøtet at beskyldninger om å være alt ifra bakstreversk til populistisk ikke biter på partiet.

-          Vi er trygge på hva vi står for og hva vi mener. Det er ikke slik at Senterpartiet snur kappa etter vinden. Det er vinden som har snudd. Vi har vært for lokalsjukehus og lokalt politi før, vi er det nå og vi kommer til å være det i framtida. Senterpartiet har vært imot norsk EU –medlemskap før, vi er det nå og vi kommer til å være det i framtida.

-          Det spiller ingen rolle hva Frp og Høyre kaller oss, vi kommer aldri til å skifte mening om at tjenester nært folk er et gode for samfunnet. Senterpartiet kommer til å tro på nærhet uansett. Senterpartiet tror på hele Norge, avsluttet Vedum til stående applaus.