Meny
Bli medlem

Beate krever luftambulanse i Telemark - og det raskt!

Sist endret: 27.09.2020 #Telemark
Fylkestingsrepresentant Beate Marie Dahl Eide krever en base for luftambulanse lagt til Telemark. Og hun vil ha den raskt. Det sier hun til avisa Varden idag.

Beate sier følgende til Varden idag:

Bakgrunnen er NRKs undersøkelse som viser at Telemark kommer dårlig ut når det gjelder responstid for dagens luftambulanseberedskap. Særlig ligger områder i Vest-Telemark langt unna en base, mer enn dagens krav på 45 minutters responstid.

– Det er uaktuelt å akseptere at innbyggerne i Telemark ikke har samme trygghet for akutte helsetjenester, sier Dahl Eide.

Regjeringen har varslet at et utvalg skal se på akuttjenestene. Men Sp-politikeren er klar på at vi ikke trenger flere utvalg og mer byråkrati.

– Vi trenger bare å se på de hvite flekkene på kartet. Telemark har for dårlig akuttberedskap selv med dagens utdaterte responstid på 45 minutter. Med en anbefalt responstid på 20 minutter dekker flekken på kartet nesten hele Telemark, sier hun.

Dahl Eide sier regjeringen mangler handlekraft.

– Dette er ganske grunnleggende. Å tyde kart har mennesket gjort i årtusener. Her må det et vedtak til. Det må opprettes en luftambulansebase i Telemark, sier Beate Marie Dahl Eide.

Hun viser også til at i flere av områdene uten akseptabel dekning, mangedobles innbyggertallet i høytider og ferier og at gjennomgangstrafikken langs vegene er høy, noe som bare gjør behovet enda større.