Meny
Bli medlem

- Dere kan rive ned alt som er bygget opp

Sist endret: 27.09.2020
- Dagens studenter har et ansvar for å være enda flinkere, smartere og tøffere enn oljepionerene som skaffet oss oljerikdommen, sier statssekretær i Olje- og energidepartementet og stortingskandidat for Oslo Sp, Ane Hansdatter Kismul.

- Dere stiller med ubegrensede muligheter til å gjøre det dere vil med samfunnet vårt i fremtiden. Hvis dere ikke gidder å bruke den muligheten, er det fare for at dere river alt dette ned, uttaler Ane Hansdatter Kismul i en debatt ved Universitetet i Oslo mandag kveld.

 

Hun plasserer seg selv blant den oppvoksende generasjonen som får servert tidenes utfordring: Ikke rot til det våre forfedre har skapt.

 

- Jeg er 33 år og kommer til å jobbe i 40 år til. Jeg skal ikke sitte i departementet og kaste ansvaret over på ungdom og studenter. Jeg er beredt til å ta min del av ansvaret, og bidra til å finne de gode løsningene, sier Ane Hansdatter Kismul.

 

Utfordrer ungdommen

- Den rødgrønne regjeringen har gjennom målrettet forvaltning bidratt til å skape et historisk økonomisk handlingsrom, og i kjølvannet av dette har vi en ungdomsgenerasjon som knapt har møtt en eneste materiell utfordring i livet. Det harmonerer dårlig med det faktum at den neste generasjonen trolig må jobbe enda hardere og være enda mer innovative enn deres foreldre, sier Senterpartiets førstekandidat i Oslo.

 

- Da vi oppdaget oljen, var det mange som kunne fortelle oss hvordan vi skulle få den opp fra havbunnen og foredle den videre. I årenes løp er norske forskere blitt verdensledende innen oljeindustrien. Det samme må vi forvente av dere som skal sørge for fremtidig utvikling av norske naturressurser, sier Ane Hansdatter Kismul.

 

Som førstekandidat med ambisjoner om stortingsplass, er hun innforstått med sitt ansvar som politiker. Men hun vil dele ansvaret med flere enn de om sitter på Stortinget.

 

- Dette handler like mye om hva samfunnet kan forvente av dere. Vi må jobbe hardt, være smarte og tenke nytt. Det er den enkle – men også brutale – oppskriften på hvordan kommende generasjoner skal oppleve den samme tryggheten som vi har i dag, sier Ane Hansdatter Kismul.

 

Hun avviser analyser som sier at Norge alltid vil være et rikt land.

 

- Det er sludder, og i beste fall naivt. Dessuten er det en farlig påstand, sier Ane Hansdatter Kismul.

 

Senterpartiets førstekandidat i Oslo vil ha mer forskning og innovasjon innen naturgitt verdiskapning. Kunnskap om hvordan vi produserer mer og forbruker mindre kan være en kilde til fortsatt vekst i storsamfunnets pensjonsfond.

 

- Våre ungdommer og studenter har flere muligheter enn de fleste. Det gjelder å bruke de mulighetene på rett måte. Hvis ikke vi gjør det, går vi inn i historien som den generasjonen som rev ned alt våre forfedre hadde bygget opp, sier Ane Hansdatter Kismul.

 

Fakta:

Ane Hansdatter Kismul står på førsteplass på Oslo Senterpartis stortingsvalgliste.

Hun er gift tobarnsmor, høygravid med nummer tre.

Ane er tidligere leder for Natur og Ungdom og politisk rådgiver i landbruksdepartementet.

Nå er hun statssekretær i Olje- og energidepartementet.