Meny

Enebakk Sp fikk full støtte for ROT-fradrag

På årsmøtet i Akershus Sp fikk Enebakk sammen med de andre lokallagene på Nedre Romerike full støtte for sitt forslag om ROT-fradrag. ROT betyr (Rehabilitering-Oppussing-Tilbygg), og er i Sverige et skattefradrag på inntil 50.000,- for utført håndverksarbeid i hjemmet. Betingelsen for å få fradraget er selvfølgelig at arbeidet er gjort "hvitt".

Sammen med de andre lokallaga på Nedre Romerike fremmet vi en resolusjon (se lenke). I Sverige har ordningen vært en suksess, og vi ønsker at det derfor gjøres et skikkelig utredningsarbeid slik dette kan innføres så fort som mulig i Norge.

Ordningen vil føre til flere arbeidsplasser i seriøse bedrifter, legge grunnlag for flere lærlingeplasser i mange småbedrifter, sikre ordnede lønns- og arbeidsforhold, det offentlige større skatteinntekter og kundene garantier på utført arbeid. I tillegg minskes "følgeskadene" som gjerne følger svart arbeid gjennom andre kriminelle forhold. Akershus Sp og lokallagene vil nå arbeide videre for at ROT-fradrag skal bli en realitet i Norge.

Les også artiklene under lenkene fra bygg.no, maleren.no og frifagbevegelse.no om temaet under lenkene oppe høyre.

På årsmøte i Akershus Senterparti fra Enebakk: f.v. Kjell Dehli, Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim og Hans Kristian Solberg.