Meny

Et spill for Galleriet

Sist endret: 16 03 2017

Reduserte rammebevillinger til fylkene må unektelig få en konsekvens. Når politikerne skylder på hverandre for å unndra seg ansvar, får det hele nærmest et komisk preg, og fortoner seg som et spill for galleriet. Venstre og Krf. har innsatt regjeringen, og må følgelig ta på seg ansvar når befolkningen rundt om i Nordland gremmes over at alt skjæres ned til beinet.

SPILL FOR GALLERIET?

May Valle, Venstre i fylkestinget, mener fylkesrådet spiller for galleriet når de i økonomiplanen legger opp til betydelige nedskjæringer innen samferdsel i Nordland.

Jeg har i flere leserinnlegg kritisert fylkesrådet med Ap, Høyre og Krf for unødvendig sterk sentralisering. Men det er et men i dette.

For vi registrerer at en rekke lokalpolitikere fra Venstre og Krf er bekymret for at hurtigbåter og ferger ikke skal opprettholde produksjonen i årene framover. Faktisk er hele kystbefolkninga urolig for framtida angående samferdselstilbudet. Senterpartiet har kjempet en kamp både i budsjettene og i enkeltsaker for å sette søkelyset på det som nå skjer. Derfor støtter vi kystaksjonen «Nok er nok».

Å legge skylda ene og alene på fylkesrådet, er å «rette baker for smed». Jeg har påpekt at fylkesrådet med Ap, Høyre og Krf er overforsiktige i sine disposisjoner.

Men Høyre-Frp-regjeringa reduserer de økonomiske rammene til Nordland fylkeskommune med flere hundre millioner i løpet av noen år. Det kan ikke overraske noen at dette må få store negative virkninger for hele fylket, også for kysten.

Her er det på tide at Venstre med May Valle og Krf tar ansvar for situasjonen. Det er disse to partiene som har satt inn den «Blåblå- regjeringa.»

Derfor blir Valles karakteristikk «Spill for galleriet» en bommerang som slår tilbake på hennes eget parti som sammen med Krf har medansvar for den politikk Solbergregjeringa fører.

Til høsten er det fylkestingsvalg og kommunevalg. Velgerne kan stole på at Senterpartiet vil føre en distriktsvennlig politikk både i kommunene og i fylkestinget. I tillegg har vi ei stortingsgruppe som støtter en slik politikk.

Jon Tørset

Gruppeleder Sp i fylkestinget.