Meny
Bli medlem

Et statsbudsjett for Oslo vest og Bærum

Sist endret: 27.09.2020
I statsbudsjettet har Høyre har tatt innersvingen på regjeringspartner FrP og samarbeidspartiene KrF og Venstre. De legger opp til kutt i velferdstilbudene lokalt, skattelette for de rikeste og leverer i liten grad på barne- og familiesaker. Den største taperen er likevel distrikts-Norge, sier Sp-leder Vedum.

 

- Dette er veldig gode nyheter for Høyres kjernevelgere i de beste strøka i de største byene. For resten av landet er dette budsjettet dårlige nyheter, sier Trygve Slagsvold Vedum i sin første kommentar til Høyre- og Frp-regjeringens første egenkomponerte statsbudsjett.

Statsbudsjettet som ble lagt frem i dag gir norske kommuner i realiteten mindre å rutte med i året som kommer. I året som har gått har kommunene hatt sviktende skatteinntekter, dette er ikke kompensert. Samtidig får kommunene nå økte utgifter på grunn av flere eldre. Resultatet vil bli kutt i velferdstjenestene som kommunene skal levere til sine innbyggere.

- Regjeringen har gått til valg på skattelette, en bedre skole og en bedre eldreomsorg. Skatteletten til de rikeste leverer de på, men de som skal sørge for gode skoler og god eldreomsorg, nemlig kommunene, får trange budsjetter til neste år. Så i høst må kommunestyrer i hele landet sette seg ned og bestemme hvilke sykehjemsplasser de skal kutte, hvilke skoler som skal få færre lærerressurser og hvilke renholdere som skal miste jobben sin. Pengene som burde ha vært brukt til å gi velferd til alle har regjeringen brukt opp på skattekutt til de rikeste, sier Vedum.