Meny
Bli medlem

Folk flest nyter Norge

Sist endret: 27.09.2020
Ferske tall viser at 1708 produkter er omfattet av merkeordningen Nyt Norge.? Satsingen på mat med høy kvalitet medvirker til å øke verdiskapingen i den norske matproduksjonen, og merkeordningen Nyt Norge bidrar til å gjøre den norske maten tilgjengelig for forbrukerne, sier Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Ferske tall viser at 1708 produkter er omfattet av merkeordningen Nyt Norge – en økning med 624 produkter fra 2011 til 2012.Tre av fire Nordmenn kjenner merkeordningen som skal gjøre det lettere for deg som forbruker å finne de norske produktene i butikkene.

– Satsingen på mat med høy kvalitet medvirker til å øke verdiskapingen i den norske matproduksjonen, og merkeordningen Nyt Norge bidrar til å gjøre den norske maten tilgjengelig for forbrukerne, sier landbruks og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Produktene som merkes med Nyt Norge skal være norske og produsert på gårdsbruk som har etablert kvalitetssystem i Landbruket.

38 virksomheter er merkebrukere, og til sammen har de merket 1700 produkter. For sammensatte produkter er kravet at minimum 75 prosent av ingrediensene skal ha norsk opprinnelse, mens for kjøtt, melk og egg gjelder krav om 100 prosent opprinnelse.