Meny
Bli medlem

Første spadestikk for Campus Ås

Sist endret: 27.09.2020
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum tok idag det første spadestikket for utbyggingen av Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet og Veterinærinstituttet. - Dette er en viktig investering for fremtidig norsk landbruk, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum tok idag det første spadestikket for utbyggingen av Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet og Veterinærinstituttet. Dette er den største samlede utbygging i universitets- og høyskolesektoren noen gang.

Ved å samle landets ekspertise på produksjonsrettede biofag som matproduksjon, havbruk, avl, fôring og ernæring, dyrevelferd, dyrehelse og sykdom, mat og helse, blir NMBU et kunnskapsbasert kraftsentrum på disse områdene. Etablering av det nye universitetet og dette byggeprosjektet er et sentralt prosjekt for Regjeringen, med den største engangsbevilgningen noensinne til et universitets- og høyskolebygg (6,3 milliarder kroner). Det første bygget som nå skal reises er Senter for husdyrforsøk, og skal utgjøre ca 12 000 kvadratmeter av totalt 75 000 kvadratmeter utbygging på Campus Ås.

- Dette er en viktig investering for fremtidig norsk landbruk. Det nye universitetet skal utdanne høyt kompetent arbeidskraft til landbruks- og matfaglige yrker. Forskningsresultatene skal tas i bruk, slik at de bidrar til bærekraftig produksjon av nok og trygg mat, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

?Samlokalisering på Campus Ås
Stortinget har vedtatt å slå sammen Universitetet for Miljø- og Biovitenskap og Norges Veterinærhøyskole til ett universitet og å samlokalisere Veterinærinstituttet samme sted. I revidert nasjonalbudsjett kom startbevilgningen på 53 millioner kroner. Den totale kostnadsrammen er på 6,3 milliarder kroner. Dette er den største samlede utbygging i universitets- og høyskolesektoren noen gang. I dag ble starten på byggearbeidene markert med et symbolsk spadestikk for Senter for Husdyrforsøk. Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum, representanter for Statsbygg og Campus Ås og ordfører i Ås kommune var til stede.