Meny

Haga så rødgrønt

Sist endret: 16.03.2017 #Oppland
- Du vinner aldri valget på det du har gjort, sa tidligere partileder i Sp, Åslaug Haga i sin innledning på årsmøtet i Oppland Sp.

Årsmøtet i Oppland Sp lot seg begeistre av tidligere partileder Åslaug Haga da hun entret podiet i ettermidddag. Haga, som i fjor  kom med boka "Rødgrønn. Slik jeg ser det", ga sine betraktninger fra det hun kalte "hornet på veggen" om framtida for den rødgrønne regjeringa.

- Verden er enkel fra hornet på veggen, sa hun og påpekte at Senterpartiet og regjeringen må tørre å snakke om det den ikke har fått gjennomført i løpet av snart åtte år. 

- Du vinner aldri valget på det du har gjort - men på hva du får velgeren til å tro på at du kommer til å gjøre i tida som kommer. Senterpartiet og regjeringa må synliggjøre hva den vil med makta framover, sa hun. 

Haga mener den rødgrønne regjeringa ikke har greid å innfri på alle områder, og hun trakk spesielt fram området grønn profil og næringsliv. Men at det rødgrønne alternativet er det beste, er hun likevel ikke i tvil om. 

- Jeg tror på Senterpartiet - jeg skulle ønske at Senterpartiet kunne styret hele Norge, ja hele verden, alene. Men der er ikke så realsitisk akkurat nå, sa Haga.