Meny

Heder og ære til våre tillitsvalgte

Jon Tørset og Steinar Friis fikk i går KS-medaljen for mer enn 24-års sammnenhengende politisk virke i Nordland fylke. Utdelingen fant sted under en seremoni på fylkestinget i Mo i Rana. Begge har nå valgt å si farvel til fylkespolitikken.

Gruppeleder Jon Tørset var nok en smule beveget under medaljeutdelingen på Scandic Hotell i Mo i Rana hvor det siste fylkestinget i inneværende periode avsluttes i dag. Det samme var nok også Steinar Friis fra Flakstad som kan se tilbake på hele 30 års politisk engasjement og virke. Nå skal fiskeren konsentrere seg om det han kan mer enn noe annet,  - nemlig fiske fra egen båt.

Jon Tørset som går av som gruppeleder når tinget oppløses, er imidlertid ikke sikker på at han vil trekke seg helt ut av det politiske arbeidet. Han er nominert på 2. plass til Bodø bystyre i høst, og vil om han blir valgt gå på med krum hals i en ny rolle. Tørset har også lang ansiennitet i fylkespolitikken, og har bekledd de fleste poster som fylkesråd, fylkesordfører og gruppeleder. Men lei har han aldri vært,hevder ekstrønderen som etter noen år som pedagog i Lofoten, endte opp i Bodø og ble der.