Meny

Heder til Fretheim og Engeseth

Sist endret: 16.03.2017 #Oppland
Tidligere ordfører i Ringebu, Anders A. Fretheim, og Hans Engeseth fra Nordre Land ble under årsmøtemiddagen tidelt Senterpartiets hedersmerke.

Senterpartiets Hedersmerke tildeles personer som har lagt ned en langvarig og særlig fortjenestefull innsats for partiet. Det har både Anders A. Fretheim og Hans Engeseth.

Anders A. Fretheim er best kjent som ordfører i Ringebu kommune fra 1996 til 2007. I kommunestyret satt han fra 1980 til 2011. Lokallaget trekker fram næringsutvikling som hans viktigste interesseomårde innenfor politikken, og påpeker at han også har vært en god mentor for nye i lokalpolitikken. Fretheim er utdannet ved Norges landbrukshøgskole og har dessuten en mastergrad i ressursøkonomi fra USA. Han jobbet fem år i Distriktenes utbyggingsfond i Oslo, før han tok over heimgarden i 2971. På CV-en sin har Fretheim også en lang rekke styreverv.

Hans Engeseth begynte å gå på politiskemøter allerede som 14-åring. I 1971 ble han valgt til grendemann og 1972  som nestleder og i 1973 som valgt til leder i lokallaget. Han har sittet i kommunestyret i fire persioder, og i åtte år var han dessuten vara til fylkestinget og ble innkalt til de fleste møter der. Lokallaget omtaler Engeseth som både pålitelig, politiv og pliksoppfyllende.Han er fortsatt aktiv i partiet og sitter blant annet i valgkomiteen i fylkeslaget.

Det var fylkesleder Ivar Odnes og sentralstyrets Bengt Fasteraune som foretok utdelingen.