Meny
Bli medlem

- Høie må ta ansvar for ambulansene

Sist endret: 27.09.2020
Norske ambulanser klarer ikke å innfri responstidmålene som Stortinget vedtok for 16 år siden. Spet mener helseminister Bent Høie skyver ansvaret for dette over på de regionale helseforetakene. Det holder ikke, sier Kjersti Toppe.
 
 
 
Norske ambulanser klarer ikke å innfri responstidmålene som Stortinget vedtok for 16 år siden. Senterpartiet mener helseminister Bent Høie skyver ansvaret for dette over på de regionale helseforetakene. Det holder ikke, sier helsepolitisk talskvinne i Senterpartiet, Kjersti Toppe.
 
- Høies nasjonale helse og sykehusplan har ingen planer for ambulansetjenesten og Høie driver med ansvarsfraskrivelse når han kun henviser til de regionale helseforetakene. Vi i Senterpartiet er bekymret for utviklingen og vi får stadig alvorlige tilbakemeldinger fra hele landet på grunn av kutt i ambulanseberedskapen, forteller Toppe.
 
Senterpartiet mener at sykehusøkonomien er for trang og at det går ut over viktig beredskap, og mener Høies ønsker om sentralisering gjør vondt verre.
 
- NOUen  «Først og fremst» fra 2015 om prehospitale tjenester uttrykker bekymring for en samtidig sentralisering av legevakt, ambulanse og akuttmottak. Nå ser vi også i økende grad at det frivillige brannvesenet med sine akutthjelpere må ta jobben og ansvaret for liv og helse når ambulansen ikke når frem i tide. Slik skal det ikke være, verken for de berørte eller for det lokale brannvesenet selv, sier Toppe.

- Nå må Høie ta ansvar og stoppe kuttene som skjer i ambulansetjenesten. Vi i Senterpartiet kommer til å ta opp denne saken i Stortinget, avslutter Toppe.