Meny
Bli medlem

Høie selger sykehus på Finn.no

Sist endret: 27.09.2020
I dag kunne Nationen avsløre at det nylige nedlagte sykehuset på Rjukan i Tinn kommune nå er lagt ut for salg på Finn.no. Kommunen har tilbudt seg å kjøpe bygget, noe helseforetaket har takket nei til. Senterpartiet reagerer kraftig på at norske sykehus nå blir lagt ned og solgt på internett.


-          God pasientbehandling og sykehusdekning i hele landet er utrolig viktig. Vi har i dag for lite sykehuskapasitet i Norge, at regjeringen og Høie i en slik situasjon begynner å selge norske sykehus på Finn.no er nesten på kanten til det absurde, sier Trygve Slagsvold Vedum.
Tinn kommune har sagt at de vil kjøpe sykehuset for 7 millioner kroner. Dette har Sykehuset Telemark avslått, og har nå i stedet lagt det ut på Finn.no for 43,2 millioner kroner.
 
-          Dette viser at regjeringen ikke er opptatt av mulig videre drift av sykehuset, dette handler kun om å tjene penger. Men det er jo det regjeringens foretaksmodell er bygd opp på, penger er viktigere enn et godt sykehustilbud i hele landet, sier Trygve Slagsvold Vedum.
Senterpartiet er bekymret for fremtiden til norske lokalsykehus etter å ha sett hvordan prosessen med Rjukan sykehus har foregått.
 
-          Vi mener det er behov for dette lokalsykehuset, på samme måte som det er behov for alle de andre lokalsykehusene i dette landet. Nå har regjeringen allerede lagt ned flere av disse siden de trådte til, og flere er varslet nedlagt i Høies nye sykehusplan. Jeg er nå bekymret for at flere steder nå i fremtiden kommer til å se sykehuset sitt til salgs på Finn.no, avslutter partilederen i Senterpartiet.