Meny
Bli medlem

I gang med utsalget av norske bedrifter

Sist endret: 27.09.2020
Regjeringen har i dag varslet at det er kommet et bud på Cermaq. Regjeringen vil redusere det statlige eierskapet i en rekke selskaper. - Sp er ikke prinsipielle motstandere av at staten selger seg ned i enkelte selskaper. Vi stiller likevel spørsmål om hva som er regjeringens plan med salget, sier Geir Pollestad.

 

Regjeringen har i dag varslet at det er kommet et bud på Cermaq. Regjeringen vil redusere det statlige eierskapet i en rekke selskaper.

 

- Senterpartiet er ikke prinsipielle motstandere av at staten selger seg ned i enkelte selskaper. Vi stiller likevel spørsmål om hva som er regjeringens plan med salget. Er planen å spre inntektene fra salget utover verdens børser gjennom oljefondet eller vil det bli reinvestert i næringsutvikling i Norge, sier stortingsrepresentant og leder i næringskomiteen Geir Pollestad.

 

Det statlige eierskapet er etter Senterpartiet sitt syn og et redskap til å sikre norsk eierskap i store og viktige selskaper. Vi vil jobbe for å få med stortinget på en slik forståelse når eiermeldingen skal behandles på stortinget i høst.

 

- Realiteten ved salget er at eierskapet til flere av laksene som svømmer i norske oppdrettsanlegg går over fra å være eid av det norske folk gjennom staten til å være eid av Mitsubishi. Dersom det først er et mål for staten å redusere eierskapet, så er Cermaq et av selskapene som kan selges. Vi forventer også at en ny eier har planer og teknologi for å gjøre næringen enda mer bærekraftig, avslutter Pollestad.