Meny
Bli medlem

Jubeldag i nord - regjeringen åpner for eventyrlige oljemuligheter

Sist endret: 27.09.2020
- Det er en gledens dag for Nord-Norge og Finnmark når regjeringen i dag har vedtatt åpning av Barentshavet sørøst for oljeaktivitet, sier Irene Lange Nordahl, stortingsrepresentant og næringspolitisk talskvinne i Sp.

- Med et potensial på opptil 10 nye Goliat-felt så kommer oljeeventyret nå for alvor til Øst-Finnmark, og området står foran fantastisk spennende muligheter som gir grunnlag for optimisme og befgolkningsvekst, sier Nordahl.

Åpningen av Barentshavet sørøst er en historisk dag for Norge, og det er første gang siden 1994 at nye områder åpnes for oljeaktivitet her til lands.

- Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) har et sterkt engasjement for å skape nye muligheter i nord som følge av økt oljeaktivitet. Åpningen av nytt areal gir landsdelen mulighet til å ta et kvantesprang inn i den nye olje-alderen i Nord-Norge, sier Nordahl.

Med denne utvidelse kan oljeaktiviteten i nord kan få en størrelse som gir grunnlag for økt vekst, utvikling for leverandørindustrien og flere lokale ringvirkninger.  Oljeaktivitet i disse områdene vil også få mye å si for rekruttering av ungdom og deres utdanningsvalg fremover under forutsetning av drivverdige funn.

- Vi vet at søkertallene til petroleumrelevante studier er doblet blant unge nordpå de siste par årene. Det er viktig at ungdommene her nå forbereder seg på nye muligheter som følge av den økte aktiviteten ved å gjøre fremtidsrettede utdanningsvalg, sier Nordahl.

Utsiktene til store muligheter for næringslivet gir optimisme i regionen. -  Økt oljeaktivitet er god distriktspolitikk. En mulig befolkningsvekst i nord gir helt nye fremtidsutsikter for små og store lokalsamfunn, og det er derfor all grunn til å heise flagget nordpå i dag, jubler Nordahl.

Irene Lange Nordahl er selv i Harstad, oljehovedstaden i nord, for å presentere den store nyheten i dag.

Spørsmål og ytterligere informasjon: Irene Lange Nordahl, mob 975 79 509