Meny
Bli medlem

Kathrine Kleveland ny leder i Nei til EU

Sist endret: 27.09.2020 #Vestfold
Nei til EUs landsmøte valgte 30. november Kathrine Kleveland til ny leder i Nei til EU. Kathrine Kleveland er leder Vestfold Sp, sentralstyremedlem i Sp, har ledet Norges Bygdekvinnelag i 6 år og er styreleder for i Stiftelsen Skolematens venner.

– Tusen takk for tilliten dere har vist meg i dag. Jeg er ydmyk overfor oppgaven, og jeg har selvsagt sommerfugler i magen. Men jeg har gjennom de siste månedene fra jeg ble spurt funnet ut at jeg har veldig lyst, sa Kleveland til landsmøtet.

– Noe av sjarmen med demokratiet er at makthavernes makt skal komme fra deg. Ikke fra Gud, historien eller sosialøkonomiske krefter utenfor menneskets kontroll. Fra deg og meg, folk som oss, og folk som ikke er akkurat som oss.

Et organisasjonsmenneske

Kathrine Kleveland har god organisatorisk erfaring etter å blant annet ha ledet Norges Bygdekvinnelag i 6 år, styreleder for i Stiftelsen Skolematens venner og ikke minst har hun gjort seg bemerket som en samlende og god koordinator for nettverket for GMO-fri mat og for. Hun er også leder Vestfold Senterparti og sentralstyremedlem i Senterpartiet.

Kleveland har fagbakgrunn som grafisk designer og bonde på gården Bergan i Holmestrand som hun driver sammen med mann og barn. Kathrine Kleveland er engasjert, strukturert og har et bredt nettverk innenfor politikk, offentlig sektor, media, ulike fagmiljø og organisasjoner.

– Vi har feiret folkestyret

– Vi har feiret resultatet av folkeavstemningen i 1994 i demokratiets navn. Det har vært fantastisk. Og stor stas at Anne Enger ble utnevnt til æresmedlemskap i Nei til EU! Det var fantastisk å følge Nei til EUs jubileumsstafett.

– Tidligere Nei til EU-leder Kristen Nygaard omtalte EU-kampen som samholds-Norge mot markeds-Norge. Dypest sett handler det om Norge fortsatt skal være et samfunn med små forskjeller, velferd for alle, demokrati i arbeidslivet og folkestyre.  

– Jeg gleder meg til å bli kjent med dere ansatte, i styret, fylkesledere og tillitsvalgte i rådet og utvalg. Ved å arbeide tett med generalsekretær og sekretariatet skal vi gjennomføre arbeidet i praksis. Jeg vet at jeg har mye å lære av dere.

– Jeg har reist mye rundt i Norge, og også utenlands som leder i Norges Bygdekvinnelag i seks år. Jeg ser fram til å besøke bygd og by og dere.

– Vi skal fortsatt være en kamporganisasjon for demokratiet. I verktøykassa har organisasjonen Nei til EU blant annet rundt 25 000 medlemmer og et kunnskapsrikt sekretariat. Og det kan trengs i striden.

Kathrine Kleveland takket også Heming Olaussen, som nå er avløst som leder.

– Kjære Heming. Du har vært leder i ti år. De første månedene var det ja-flertall, men i så godt som alle ti årene du har ledet har det vært nei-flertall, og det har økt til rekordhøyder til 20-årsjubileet.