Meny
Bli medlem

Klabb og DAB i Stortinget

Sist endret: 27.09.2020
Sps forslag om å utsette slukkingen av FM-nettet ble i dag behandlet i Stortinget, men fikk ikke flertall. Sp reagerer på at de andre partiene ikke tok tilbakemeldingene fra folk rundt om i landet med et større alvor.
 

 
- Når vi hører regjeringen og FrPs argumentasjon i denne saken er det som å høre på DAB på landsbygda. Varierende signal og svært hakkete. Det er rett og slett mye klabb om DAB, sier Trygve Slagsvold Vedum, partileder i Senterpartiet, og peker på at FrP i regjering mener noe helt annet enn FrP i Stortinget.
 
Senterpartiet mener at dagens redegjørelser og debatt ikke gjorde bekymringene rundt slukkingen noe mindre.
 
- Vi mener fortsatt at DAB-dekningen ikke er god nok for å kunne slukke dagens FM-nett. Dette var en klar forutsetning for vedtaket som ble gjort om DAB. Vi kommer til å følge dette nøye videre for å sikre at hele landet har et godt radiotilbud, fortsetter partilederen.
 
Senterpartiet mener debatten om DAB og slukking av FM-nettet har blitt et politisk spill, der beredskap og forbrukernes lytterhverdag har blitt nedprioritert. Senterpartiet mener radio spiller en viktig rolle i folks liv, som kulturbærer, underholder og ikke minst som et viktig verktøy for god beredskap.
 
- Det hjelper ikke at regjeringen, med fire statsråder til stede i Stortinget i dag, mener at dekningen og beredskapen er god nok når folk rundt om i hele landet melder tilbake til oss om noe helt annet. Folk forventer å bli informert om viktige hendelser, om ras, vei, vær, forhold i fjellet og på sjøen. Radioen er svært viktig for å kunne nå ut med slik informasjon, sier Vedum.
 
- FrP beskylder Senterpartiet for å ikke ha stoppet dette da vi satt i regjering. Nå har FrP sittet i regjering i over tre år og de har ikke løftet en finger. Det var først da Senterpartiet fremmet vårt forslag at FrP kom på banen, avslutter Vedum.