Meny
Bli medlem

Kolstø til KRD, Hjelseth hjem til Telemark

Sist endret: 27.09.2020
Rogalendingen Sven Jørund Kolstø (25) blir ny politisk rådgiver i Kommunal- og regionaldepartementet.

 

Rogalendingen Sven Jørund Kolstø (25) blir ny politisk rådgiver i Kommunal- og regionaldepartementet.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene som venter, sier han.

Sven Jørund Kostø fra Håvik i Karmøy har første arbeidsdag i departementet mandag 8. juli. Han tar over etter Anja Hjelseth, som slutta som politisk rådgiver på fredag.

Kolstø er utdanna sivilingeniør, og har de siste åra hatt ansvar for salg og forretningsutvikling i sitt eget firma Havtek AS.

Han har også vært leder for Rogaland Senterungdom. Siden 2012 har han vært kursholder for Senterpartiet innenfor temaene lokallagsarbeid og talentutvikling.

I dag har Anja Hjelseth sin siste arbeidsdag som politisk rådgiver. Hun takker for seg etter 3,5 år i Kommunal- og regionaldepartementet.

Anja har vært i Kommunal- og regionaldepartementet siden 30. november 2009. Hun sier det har vært et privilegium å jobbe i KRD.

- Å få mulighet som politiker å jobbe i et departement, tett på makta og avgjørelsene, er selvsagt en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har lært så mye, sett mye og blitt kjent med mange fantastiske mennesker, sier hun.

Anja var 25 år da hun fikk jobben som politisk rådgiver. Da var hun enda ikke ferdig med økonomistudiene i Bergen, så det ble litt skriving på masteroppgaven det første året. Hun sitter igjen med mange minner, opplevelser og bekjentskaper, men vet ikke hva hun vil huske best.

- Vi får se hvilke minner som holder seg best; møterom 3, mange fantastiske turer rundt i landet, eller folka. Jeg ser i hvert fall fram til å kunne sette meg ned og tenke litt igjennom hva jeg har opplevd de siste 3,5 årene. Det er ganske overveldende, sier hun.

Etter en lang og velfortjent sommerferie, flytter Anja og forloveden hjem til Telemark, der de etter hvert skal overta gården hun kommer fra i Nome.

- Der må ny jobb på plass, i tillegg skal jeg gifte meg og overta gård. Så blir sikkert nok å henge fingra i, sier hun.