Meny
Bli medlem

Kunnskapsministeren skryter på seg handlekraft

Sist endret: 27.09.2020
- Når søkningen til yrkesfag synker og frafallet er høyt er det behov for handling og ikke nye utredninger, sier Anne Tingelstad Wøien, Senterpartiets utdanningspolitiske talsperson.

Tingelstad Wøien stilte i dagens spørretime spørsmål til Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen som har varslet nye utredninger om yrkesfagutdanningen. Behovet for fagkompetanse er stort og det haster å få flere til å gjennomføre fagopplæringen.

– Det er uheldig at statsråden skryter på seg handlekraft ved å lansere nye utredninger av yrkesfagene kort tid etter at Stortinget har vedtatt konkrete tiltak i yrkesutdanningen, sier Tingelstad Wøien.

– Stortinget har allerede vedtatt de største endringene i yrkesopplæringa siden Reform 94. Nå må regjeringen følge opp å gi skoleeierne økonomisk mulighet til å realisere vedtatt politikk, sier Tingelstad Wøien.

Tingelstad Wøien synes også det er skuffende at statsråden i sitt svar aviser å gi alle elever som ønsker det en mulighet til å bli kjent med yrkesfagene gjennom Arbeidslivsfag på ungdomsskolen.

– Elever med interesse for praktiske fag må gis mulighet og erfaring allerede i ungdomsskolen, sier Senterpartiets utdanningspolitiske talsperson Anne Tingelstad Wøien.