Meny
Bli medlem

Lar medlemmene bestemme OL-spørsmålet

Sist endret: 27.09.2020 #Hordaland
Senterpartiet skal ha en forpliktende medlemsavstemning om OL i Oslo 2022. ? Vi har bestemt oss for å invitere alle våre medlemmer til å si hva de mener om en norsk OL-søknad, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Senterpartiet skal ha en forpliktende medlemsavstemning om OL i Oslo 2022. – Senterpartiet har ikke tatt stilling til en OL-søknad enda. Samtidig ser vi at OL-diskusjonen engasjerer folk over hele landet. Vi har derfor bestemt oss for å invitere alle våre medlemmer til å si hva de mener om en norsk OL-søknad, sier leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum.

– Senterpartiet er et frivillighets- og idrettsparti og et OL kan gi mange positive ringvirkninger. Det vil kunne bety mye for både bredde-, toppidrett og idrettsgleden i landet. Samtidig ser vi at dette har store kostnader, og at de pengene kunne vært brukt på breddeidrett rundt om i hele landet, fortsetter Slagsvold Vedum.

I løpet av kort tid skal Stortinget ta stilling til statsgaranti til et eventuelt OL i Oslo i 2022. Det har vært en heftig debatt og søknaden engasjerer mange i partiet. Senterpartiet har ikke programfestet et standpunkt til dette og ønsker derfor å sende spørsmålet ut til avstemning blant sine medlemmer.
Stortingspolitikerne i Senterpartiet er enige om at en slik medlemsavstemning skal være avgjørende for hvordan de i Stortinget skal behandle saken om statsgaranti til OL i Oslo 2022.

– Vi er opptatt av demokratiske prosesser og at folk skal få være med å avgjøre. Det skal bety noe når du er medlem i Senterpartiet. Dette er likevel en ny øvelse for oss, og vi har valgt å prøve denne formen for partidemokrati denne gangen. Nå kan Senterpartiets medlemmer være med å avgjøre skjebnen til OL i Oslo 2022, avslutter Trygve Slagsvold Vedum.