Meny
Bli medlem

Liv Signe feiret Vestfoldsmaten!

Sist endret: 27.09.2020 #Vestfold
Søndag 11. august besøkte partileder Liv Signe Navarsete Brødets Fest i Stokke! Hun fikk oppleve både Stella Polaris og marked med lokalmat fra Vestfold.

Per Spilda Borg og Merete Klingen startet Stella Polaris for 28 år år siden. Det er en friteatergruppe som driver sommerkurs og opplevelsesteater og som hvert år arrangerer Brødets Fest, som i år gikk av stabelen på Fossnes kunstnerlandsby i Stokke.

Her markerte også Norges Bonde og Småbrukarlag sitt 100-årsjubileum med et marked med salg av mat og drikke fra Vestfold.

Stortingskandidat Kathrine Kleveland syntes det var moro å vise fram mangfoldet og handle av Vestfolds kortreiste mat - noe Liv Signe Navarsete fikk med seg videre!

Vestfold er Norges grønnsakshage og brødboks; 27 % av Norges grønnsaker dyrkes her og Vestfold har 19% av kornarealene.

Kleveland har ambisjoner for at Vestfold skal være et viktig landbruksfylke også framover, og advarer mot konsekvensene av Høyres politikk. - Det vil bli mindre matjord med Høyres nedbyggingspolitikk, og 1.5 milliarder mindre til norsk matproduksjon.

Kleveland tok også opp behovet for et kornlager med partilederen. - Jeg vil som forsvarsjefen ha beredskapslager for korn for å sikre folk mat i en krisesituasjon - også i Norge! Da må vi bygge opp og ikke bygge ned jordbruksarealene slik Høyre er villig til.

Senterpartiet vil ha fortsatt økt matproduksjon - også i Vestfold. Her ligger det til rette for det med mye gode jordbruksarealer!