Meny
Bli medlem

Lunde helsesenter igjen

Sist endret: 27.09.2020 #Telemark
Som de aller fleste har fått med seg så la et politisk flertall ned Lunde helsesenter ved budsjettbehandlingen i fjor. Senterpartiet var med på nedleggingen, selv om vi hadde i programmet vårt at vi ønsket å beholde det. På mange måter var saken overmoden for en avgjørelse, en sak som vi politikere har skjøvet foran oss i mange år. En typisk sak som man får unngjelde for hvis man går inn for nedleggelse. Nå tok det politiske flertallet ansvaret sammen og ingen blir vel mer syndebukker enn andre. Nome Frp derimot står steilt på at de vil holde lovnaden sin, og det er en ærlig sak det. Det jeg derimot ikke har så sansen for, er måten Gry Anette Rekanes Amundsen opptrådde på i debatten sist kommunestyremøte da vi behandlet Nome helsesenter, det vil si sammenslåingen og utbygginga på Ulefoss. Hun står steilt på at hun vil beholde begge helsesentrene, og alt annet er fullstendig feil. Hun hisser seg opp over 8,3 millioner for ett tipp topp helsesenter for innbyggerne våre, hvor arbeidsforholdene til de ansatte endelig blir slik de har ønsket seg i årevis, skriver Torunn Brukåsa Kleiva, i Nome Sp.

 Pasientene vil bli møtt i fine og topp moderne lokaler, det vil alltid være tilgjengelig leger (ikke slik det er i dag, Lunde er ofte stengt) og fagmiljøene jubler. Det vil også være mye billigere å drifte og lettere å organisere gode tjenester. Selvfølgelig kan man bli oppgitt over at prisen ble 8,3 millioner kr, men sannheten er at denne omorganiseringa fører til en innsparing som lett betaler dette låneopptaket. Det er faktisk veldig god økonomi for ei skranten kommunekasse!

Dette faktumet hopper Rekanes Amundsen fullstendig bukk over, og mener vi kan ruste opp Lunde slik at det mulig å drive videre. Som mange vet har dette senteret drevet på dispensasjon i mange år, og vil bli betydelig dyrere å pusse opp enn 8,3 millioner kroner. Og da får vi ikke de andre innsparingene en sammenslåing vil føre til. Jeg mener dessuten at det faglige er vel så viktig og vi må ruste oss på en slik måte at vi kan møte samhandlingsreformen som er godt i gang. Men dette vil ikke Rekanes Amundsen høre på, og hun kommer med påstander om hvor uansvarlige alle vi andre er! Argumentene var syltynne til tross for lange og hissige innlegg. Og det eneste jeg sitter igjen med av følelse er: Hvorfor kan ikke Frp bare si det som det er? At de vil holde valgløftene sine og nekter å gå for ett legesenter. Det vil de prioritere og må derfor kutte i andre tjenester som for eksempel skole, barnehage eller eldreomsorg. Det er realt det! Det er lov å prioritere, det er politikk. Jeg synes det er mye dårligere å komme med masse tåkeprat og usanne påstander mot oss andre. Sannheten er vel at heller ikke FRP har lyst å kutte i andre tjenester for å beholde legesenteret i Lunde. Men det har de ikke lyst å fortelle velgerne sine…

 

Torunn Brukåsa Kleiva

Kommunestyremedlem for Nome  Senterparti