Meny

Mellom øst og vest ligger Hallingdal

Sist endret: 16.03.2017 #Buskerud
Arnhild L. Nedrestøl snakket om gode nærmiljø på landsmøtet. -Da må vi inn på øst-vest diskusjonen, sa hun. Vi må huske på at det finnes noe MELLOM øst og vest, deriblant Hallingdal, en stor turist- og reiselivsregion.

Jeg vil trekke frem kommunene Hol og Hemsedal og deres fjelloverganger (rv7 og rv52).
 Hol og Hemsedal er, kanskje av Norges største turist-og reiselivskommuner.
 Hemsedal har litt over 2200 faste innbyggere, men i helgene om vinteren stiger dette tallet til opp mot 20-25000 mennesker.
 Hol kommune, med sine 4500 innbyggere har i sine travleste helger besøk av opp mot 40.000 besøkende. Kommunen har hvert år 2.100.000 gjestedøgn!
 Det sier seg selv at det ville vært fatalt for disse kommunene om èn vei blir skrotet, til fordel for en annen. Det er kjempeviktig at BEGGE disse veiene blir prioritert, også bygging av Hardangerviddatunnellen, slik at vi kan sikre jevn trafikk, også om vinteren.
 Dette er turistkommuner som begge trenger vekst for å kunne drives slik det gjør i dag.. Ved å prioritere begge veier, vil man i hver kommune kunne sikre gode, trygge og ikke minst faste arbeidsplasser og som innbygger kunne trygge seg ved bestående skoler og bestående barnehager.
 Dette mener jeg må være fundamentalt og grunnleggende i arbeidet med å skape gode nærmiljø!