Meny
Bli medlem

Millionregning fra regjeringen skaper mer utrygghet blant bedrifter

Sist endret: 27.09.2020
Når regjeringen endrer den differensierte arbeidsgiveravgiften 1. juli vil et stort antall bedrifter i norske distrikter kunne få en millionregning på bordet, sier Marit Arnstad.


 
- Det er svært dramatisk at regjeringen kun en drøy måned før ny ordning skal tre i kraft, fortsatt ikke kan fortelle hvilke bedrifter som får avgiftssmell og hvordan disse skal kompenseres, sier Marit Arnstad (Sp), som løftet saken inn for Spørretimen i Stortinget i dag.
 
Mange bedrifter innen transport, energi, forsikring og finans risikerer å få en økning i arbeidsgiveravgiften fra null til fjorten prosent. Ekstraregningen vil kunne bli i millionklassen for svært mange bedrifter.


- Hurtigruta, Widerøe og store og små bedrifter innen transport og flere andre bransjer vet fortsatt ikke hvilke rammevilkår de har fra 1. juli i år. Mange av disse bedriftene lever allerede i dag på små marginer i sterk konkurranse, sier Marit Arnstad.
 
Den differensierte arbeidsgiveravgiften skulle sikre gode rammevilkår for bedrifter i distriktene. Nå risikerer bedrifter i viktige bransjer å havne utenfor ordningen - og uten noen lovnader om kompensasjon for sin egen bedrift.
 
- Jan Tore Sanner løper fra sine tidligere lovnader om å kompensere berørte bedrifter krone for krone, sier Arnstad.