Meny

Navarsete rullet ut nye E6

Sist endret: 16.03.2017 #Oppland
I 2006 kom Liv Signe Navarsete, den gang som samferdselsminister, til Harpefoss med planleggingsmidler til ny E6. I dag var hun tilbake for å sette i gang utbyggingen av strekningen Frya-Sjoa.

Kommunal- og regionalministeren var glad for å være tilbake på Harpefoss til byggestarten. I 2006 hadde rundt 800 personer møtt fram til folkemøte i Sør-Fron kulturhus. De var ikke fornøyde med regjeringens vegprioriteringer og krevde ny E6 gjennom Gudbrandsdalen. Stemningen snudde da Navarsete la 15 millioner kroner på bordet og ga klarsignal for starte planleggingen av E6 mellom Ringebu og Otta. 

Liv Signe Navarsete sammen med ordførerne Olav Røssum (Nord-Fron), Dag Erik Pryhn (Sel), Erik Odlo (Ringebu) og Ole Tvete Muriteigen (Sør-Fron).

- Som tidligere samferdselsminister kjenner jeg bedre enn de fleste engasjementet for en bedre og tryggere veg gjennom Gudbrandsdalen, sa Navarsete under markeringa i Hardvollsmorka. 

Der rullet Navarsete ut et stort banner som viste hvordan vegen vil se ut når den 34 kilometer lange strekningen står ferdig. Statsråden understreket at hun gjerne kommer tilbake i 2016 for å klippe snora.

Les også: 

Navarsete åpnet ny E6-utbygging (nrk.no)

Ordfører i Stryn, Sven Flo, kommunal- og regionalminister, Liv Signe Navarsete og ordfører i Skjåk, Rolv Kristen Øygard. 

Det var ikke bare Sør-Fron som fikk ministerbesøk i dag. Første stopp var Grotlikonferansen, der Navarsete var hovedinnleder. Konferansen, som arrangeres av Skjåk og Stryn kommuner, sammen med Skjåk Utvikling, skal være en kunnskapsdugnad for næring og samferdsel. Der snakket Navarsete om hvor viktig samferdsel er for næringslivsutvikling, ikke minst for reiselivet i skjæringspunktet mellom Oppland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

- Før bodde vi der vi arbeidet men nå er vi mer mobile, og det stiller mye større krav til samferdsel, sa hun. 

Regjeringens distriktsmelding, som kom i vår, peker på at vi har en utvikling som går mot regionforstørring med pendling fra by til land og omvendt. 

- Vi må lytte til næringslivet og samhandle med dem, sa Navarsete, som påpekte at regjeringen skal legge til rette, men at næringslivet også må se og utnytte muglighetene. 

Statsråden var også klar på hva hun personlig mener om hva som bør skje med tunellene på RV 15 Skjåk - Stryn.

- Jeg mener vi må ha ein ny trasé med ny veg til Geiranger, for å få den utviklinga vi både trenger og har potensiale til her, sa hun. 

Les også:

Går for triangelalternativet (gd.no)

Tar tak i Rondaneplanen (gd.no)

Sp-lederen og kommunal- og regionalministeren avsluttet dagen i Ringebu. Ringebu er en av fem finalister i konkurransen om å bli kåret til attraktivt sted 2013, og kommunen inviterte i den forbindelse til en aldri så liten feiring. Prisen deles ut av KRD og er på 250.000 kroner. I sin appell til de frammøtte i Ringebu sentrum, understreket Navarsete at det ikke bare ser pent ut i Ringebu sentrum, men at det også er et sted der folk i bygda samles. 

- Nå tror dere sikkert at jeg kommer hit med prisen. Det gjør jeg ikke. Fagjuryen avslutter sitt arbeid 28. mai, men uansett hvordan det går, er Ringebu allerede en vinner, sa Navarsete, som også rakk en rask handletur på Annis pølsemakeri.