Meny

Nok er nok! Til kamp mot mobbing!

- Personkarakteristika, hets og mobbing hører ingensteds hjemme, mener politisk nestleder i Nordland Senterungdom, Aina Nilsen. Hun reagerer sterkt på mobbingen av kolleger som har forekommet. ? Mobbingen av personer for politiske meninger, utseende eller annet må vi ta et oppgjør med.

Nilsen viser til hetsen Senterungdommens leder, Sandra Borch, er blitt utsatt for. Man skal tåle diskusjon og politisk meningsbrytning, men å bli hetset på den måten som har forekommet er uakseptabelt. Å se andre politikere og offentlige personer, i blant annet radioprogrammer, antyde skuddpremie på folk, er langt over grensen.

Senterungdommen har nå satt i gang en nasjonal mobbekampanje på Facebook som går utpå at man tar et bilde av seg selv og med et skilt med påskriften ”Nok er nok! Til kamp mot mobbing! ” Facebook-kampanjen vokser stadig, og har bare i løpet av få par dager vokst til nesten 1000 ”likes”

Et skolemiljø med lite vold og mobbing, trygghet, stabilitet og motivasjon gir bedre vilkår for å lære, forteller Nilsen. Men det er ikke bare i skolen og blant barn det forekommer mobbing og andre ulumskheter. Særlig på sosiale medier ser man ufint språkbruk om hverandre, og spesielt i kommentarfeltene under nettavisene. Det er nå spesielt viktig at alle voksne går i seg selv, for som voksen, er man et forbilde for barn - åkke som! Ethvert mobbeoffer, er et for mye, og vi må si i fra at slik hets ikke er greit. Når slikt foregår i det offentlige rom er det med på å legitimere mobbing blant barn.

Nordland Senterungdom står sammen med resten av Senterungdommen og Norge i kampen mot mobbing.