Meny
Bli medlem

NYT NORGE-merke på 1700 mat- og drikkevarer

Sist endret: 27.09.2020
Merkeordningen for norsk opprinnelse har innlemmet hele 620 nye produkter i løpet av 2012. ? Det er ingen tvil om at satsingen på mat med høy kvalitet er med å øke verdiskapingen i norsk matproduksjon, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum

Merkeordningen for norsk opprinnelse har innlemmet hele 620 nye produkter i løpet av 2012. Det innbærer at 1700 mat- og drikkevarer nå er del av merkeordningen.

Undersøkelser viser at forbrukerne har høy kjennskap til merket. Nær 80 prosent av alle nordmenn kjenner igjen NYT NORGE, og hele 53 prosent sier at det merket bidrar til at lysten til å kjøpe norsk mat øker.

Kunnskap om mat
– Flerere matprodusenter oppfyller kravene til merket. Fra vår side blir det ikke mindre innsats året som kommer for å gi forbrukeren det de er ute etter, nemlig kunnskap om hvor maten kommer fra, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Matmerk.

– Det er ingen tvil om at satsingen på mat med høy kvalitet er med å øke verdiskapingen i norsk matproduksjon, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

Informasjonsmerket NYT NORGE viser at en matvare består av norske råvarer, er produsert i Norge og at råvarene kommer fra gårdsbruk med Kvalitetssystem i landbruket. NYT NORGE administreres av Matmerk, som er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet.