Meny

Pressemelding fra Geir Pollestad

Sist endret: 16.03.2017 #Rogaland
- Det er stor enighet om at et effektivt tollvern er nødvendig både for norske bønder og norsk næringsmiddelindustri. Regjeringen setter her hensynet til god stemning på møter i Brussel fremfor hensynet til norske arbeidsplasser, sier stortingsrepresentant Geir Pollestad.

Pressemelding

Regjeringen varslet i går Stortinget at de vil melde til EU at Norge setter i gang en prosess med å reversere økningen på toll for ost og kjøtt.

- Det er stor enighet om at et effektivt tollvern er nødvendig både for norske bønder og norsk næringsmiddelindustri. Regjeringen setter her hensynet til god stemning på møter i Brussel fremfor hensynet til norske arbeidsplasser, sier stortingsrepresentant Geir Pollestad (sp).

Tiden etter tolløkningen 1. januar har vist at mangfoldet har bestått og at tolløkningen er i tråd med både WTO og EØS-avtalen. Bortfall av et effektivt tollvern vil ramme de største bøndene hardest.

Regjeringens budskap kom få timer etter at budsjettavtalen med KrF og V var signert.

- Med fire Rogalendinger i regjeringen så burde et så næringsfientlig forslag aldri ha sett dagens lys, men det viser  dessverre at regjeringen setter ideologi foran nasjonal verdiskaping.

Senterpartiet vil gjøre det vi kan for å få med Stortinget til å stoppe dette forslaget, som kan ramme Rogalands nest største næring hardt.

For ytterligere kommentarer:

Geir Pollestad
stortingsrepresentant Senterpartiet
tlf 40 22 85 95