Meny
Bli medlem

- Regjeringen forbereder valgnederlag

Sist endret: 27.09.2020
Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum mener dagens regjering forbereder seg på et valgnederlag i 2017. Det kom frem da Senterpartiet holdt sin oppsummerende pressekonferanse.

-          Det er helt tydelig at regjeringen ikke har tro på å bli gjenvalgt i 2017. Derfor gjør de nå alt de kan for å forandre Norge mest mulig før de går av. Dessverre er forandringene de nå trumfer gjennom til det verre for Norge, sier Vedum.

-          Når de nå skjønner at det spøker for gjenvalg i 2017 er det om å gjøre få skvist så mange irreversible saker som mulig ut av tuben, sier Vedum og peker mellom annet på saken om finanstilsynet.

Mandag 13. juni besluttet nemlig Stortinget å gi fra seg suvereniteten av Norges bank og finanstilsyn til EU.
 
-          Regjeringen vet at det ikke er et engasjement eller ønske i den norske befolkningen for EU-medlemskap. Derfor gjør de nå alt de kan for å avgi mest mulig suverenitet til EU. Nå ser vi det på finans og jeg frykter vi kommer til å se det samme på energifeltet, sier Vedum.

Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad, mener også at man på hjemmebane ser at regjeringen forbereder seg til å gå av i 2017.
 
-          Dette råkjøret regjeringen driver overfor norske kommuner for å true sammenslåinger på plass er uten sidestykke. Det har vært kaos, tidspress og spilleregler som er blitt endret underveis. Det er tydelig at regjeringen har hastverk med å prøve å tvinge dette igjennom, sier Arnstad.

-          Vi ser det innenfor politi, sykehus, kommune, høgskoler og universitet. Regjeringen ønsker å forandre de kvalitetene ved landet vårt som har vært vår suksess så langt. De prøver å ribbe vårt langstrakte og mangfoldige land for tjenester og tilbud. De ønsker å ta folk fra muligheten til å leve fullverdige og likeverdige liv over hele landet. Regjeringen vil sentralisere Norge. Det er vi i Senterpartiet i mot, avslutter Vedum.