Meny

Samferdselstilbudet skal bedres

Sist endret: 16 03 2017

Det verserer mange rykter og påstander om at Senterpartiet anstrenger seg for å skjære ned i Samferdselstilbudet i Nordland. Det er feil, men vi er bare et parti i en samarbeidskonstellasjon, og kan følgelig ikke kjøre "sololøp" i denne saken heller.

 

 

Nordland Senterparti vil understreke at hverken fylkesråd for samferdsel, Willfred Nordlund eller noen i Sp har foreslått å legge ned Trænaruta, Nordlandsexpressen eller andre viktige samband i Nordland

Arbeidet med nytt samferdselskart er på utredningsstadiet i en egen prosjektgruppe eller forenklet sagt; administrativt sålangt. 

Nordland Sp beklager at det ikke er kommet frem. 

Nordland Sp har programfestet at båt og ferge tilbudet i Nordland skal styrkes og forbedres. Det jobbes det knallhardt med. 

Sp i fylkesrådet har sålangt klart å øke budsjettet for båt for 2016, 2017, 2018 og 2019 sammenlignet med tidligere forslag. 

Nordland Sp forventer at regjering og Storting sørger for tilstrekkelige midler til å drive Nordlandskysten. Nordland har størst vekst i landet i eksport. Da må vi få tilbake slik at vi kan rigges for fremtiden.

Det er ikke tvil om at Senterpartiet har den beste politikken for å bevare og utvikle samferdsels tilbudet i Nordland. Dette er nødvendig slik at vi kan opprettholde bosetting og næringsaktivitet langs kysten.

 

Svein Eggesvik, leder Nordland Senterparti

 

 

 

Mvh

 

Svein Eggesvik, leder Nordland Senterparti

+4793455726

http://www.senterpartiet.no/nordland/