Meny
Bli medlem

Senterpartiet vil beholde fengsel i Kleivgrend

Sist endret: 27.09.2020 #Telemark
Senterpartiet vil bygge nytt fengsel i Agder, men vi vil også beholde avdelingen i Fyresdal, sier stortingsrepresentant og medlem i justiskomiteen, Jenny Klinge (Sp). Klinge ber om at skogsleiren i Fyresdal får fortsette drifta, og håper de andre partia også gjør dette.

 

 

Stortinget behandler i disse dager kapasitetsplan for Kriminalomsorgen. En samlet justiskomite vil bygge nytt fengsel i Agder. Men i denne sammenheng er det sådd tvil om hvorvidt avdelingen Kleivgrend skal opprettholdes. 

Senterpartiet vil bygge nytt fengsel i Agder, men vi vil også beholde avdelingen i Fyresdal, sier stortingsrepresentant og medlem i justiskomiteen, Jenny Klinge (Sp).

 I en tid hvor vi må øke antall soningsplasser, er det helt nødvendig at vi opprettholder denne typen tilbud, sier Klinge.

 Senterpartipolitikeren peker på at skogsleiren har vært et vellykket tiltak som har bidratt til at innsatte har fått viktig arbeidstrening, samtidig som soningsplassene er billigere enn andre steder i lander.

Skogsleiren kan ikke bare vise til gode resultater når det gjelder rehabilitering, men også for Fyresdal som lokalsamfunn. En eventuell nedlegging er ikke bare uklok med tanke på antall soningsplasser, det føyer seg også inn i sentraliseringslinjen til regjeringen, sier Klinge.

 

Klinge ber om at skogsleiren i Fyresdal får fortsette drifta, og håper de andre partia også gjør dette.

 

For flere kommentarer kan Jenny Klinge (907 28 482) eller politisk rådgiver Hans-Petter Aasen (404 40 967) kontaktes.