Meny
Bli medlem

Siljan Ap taler med to tunger

Sist endret: 27.09.2020 #Telemark
I mitt nær på 10 årige liv som styreleder i diverse fylkesvise verv, så hadde jeg et særdeles godt og tillitsfullt samarbeid med Ap både på fylkesnivå, og med stortingsrepresentantene. Da jeg for et år siden sa ja til å stille som ordførerkandidat for Senterpartiet i Siljan, så bestemte jeg meg og for å følge kommunestyremøtene som tilhører. Jeg må si jeg er rystet over en slik makt- arroganse som Siljan Ap utøver, også overfor de som opponerer i egne rekker. Det har blitt slik at enkelte melder seg inn i Siljan Ap for å oppnå posisjoner, fremfor og søke partiet de står politisk nærmest.

               Jeg ser Siljan Ap sin ordførerkandidat er opptatt av hvordan Siljan Sp har stemt i en sak. Det betyr ingen ting hvordan opposisjonen stemmer i Siljan for sakene blir avgjort på Ap sitt møte kvelden før kommunestyret. Jeg synes det er veldig synd vi har fått en slik situasjon i Siljan, bygda fortjener ikke denne situasjonen. Ser vi til sør i bygda der fagre ord fra Ap som likevel førte til skolenedleggelse i grenda. Det har gjort sitt til at det politiske engasjementet er svært redusert, og Ap har ingen representant på lista til høstens kommunevalg fra syd for Serkland.

Tiden er derfor inne for et politisk skifte i Siljan nå, 24 år med enevelde er alt for lang tid. Det bli ikke noe demokrati av slikt, vi trenger å styrke engasjementet i hele bygda nå.

Siljan-bygda har alle muligheter, vi må satse på ressursene i bygda vår både menneskelige og materielle, og de er det mange av.

Så er det viktig å ivareta Siljan som fortsatt egen kommune. Siljan Sp er det eneste partiet som er entydige på Siljan som fortsatt egen kommune. Vær så snill, kjære Siljan borger ikke la makteliten i Arbeiderpartiet gi bort bygda vår.

 

Ordførerkandidat Siljan Senterparti,  Kjell A Sølverød.