Meny
Bli medlem

Sommerpraten med Senterpartiets toppkandidater i Sør-Trøndelag

Sist endret: 27.09.2020
Gunn Iversen Stokke (56) fra Buvika finner vi øverst på fylkestingslista i Sør-Trøndelag, og er den siste vi tar sommerpraten med i år. Gunn finner gjerne roen i fjellet, og ønsker at alle skal få muligheten til å bidra i sitt eget lokalmiljø.

 

Hvorfor kommer Senterpartiet til å gjøre et brakvalg?

Senterpartiet har et verdigrunnlag som tar vare på mennesket, enten de bor i byen eller ute i det vakre fylket vårt. For Sp og meg er det viktig at folk får mulighet til selv å bidra til lokalsamfunnet. Både gjennom frivillige organisasjoner, deltagelse i lokaldemokratiet og i næringsutvikling. Folk er blitt mer opptatt av maten de spiser, og vil nok støtte opp om det partiet som fører en god landbrukspolitikk som verner om matjorda og trønderske matprodusenter. Senterpartiet arbeider nær folk.

 

Er du våken og blid ved morgengry, eller liker du best kveldsmørkets ly?

Absolutt et A menneske. Våken, opplagt og full av nye tanker og ideer tidlig på morgenen, men ikke noe nattmenneske. Og legge seg i rett tid og ligge en stund og filosofere over de store ting som hever meg litt over de små trivielle utfordringene er den beste tiden for meg.

 

Hva gjør deg glad?

Å se at andre blir glade og drar nytte av noe jeg har bidratt med.

 

og mindre glad?

Urettferdighet og kriminelle handlinger mot barn og utsatte grupper.

 

Liker du deg best på fjellet, eller ved havet?

Jeg synes fjellet er befriende og gir meg ro, men jeg lengter alltid mot fjord og hav når jeg har vært lenge hjemmefra.

 

Fortell litt om din politiske hjertesak!

For meg er det viktig at alle skal få de samme muligheter, samme hvor de bor i fylket. Grønne byer, levende distrikt, små forskjeller.

 

Hvilken annen person ville du vært for en dag?

Justisminister! Skulle innført strengere straffer for kriminelle handlinger, innført flere åpne lensmannskontor, og beredskap i alle distriktskommuner. Forebyggende arbeid før brannslokking.

 

Hvor mange  patter har geita?

Som hesten og sauen har geita 2 patter.

 

Nevnt ett ord du elsker, og ett du hater!

"Så bra!" gir meg energi, mens " det orker jeg ikke" gjør meg oppgitt.

 

Hvem er ditt forbilde?

Anne Enger Lahnstein, fordi hun klarte og engasjere folk med forståelig fakta om Eu og de konsekvenser dette kunne gitt.

 

Hva irriterer deg mest?

Dagens rettighetssamfunn. Jeg er glad for de rettigheter vi har i Norge, men jeg synes det også må kreve noe igjen fra oss. Vi vil ha, men ikke gi! Det er frykterlig irriterende.

 

Hva kan du bidra med på fylkestinget?

Som ivrig Senterpartist med våre verdier plantet i ryggmargen, kan jeg nok bidra til at våre løsninger vil være riktig for flere partier på tinget. Et godt samarbeid om å finne gode løsninger for våre innbyggere, fordrer et åpent sinn.

 

Du byr venner på et deilig måltid en sen sommerkveld, hvilken av Trygves oppskrifter velger du?

Rekerøre med en tørr Riesling.

 

Hvilken musikk spiller du for gjestene?

Soul og blues.