Meny
Bli medlem

Sp: På tide at regjeringen ordnet opp i kaoset

Sist endret: 27.09.2020
Lørdags kveld ble det klart at regjeringen har kommet til en budsjettenighet med KrF og Venstre. - Det var på tide de ordnet opp i kaoset sier parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad.

 
- Jeg er glad de nå får på plass et budsjett slik at vi kan unngå mer usikkerhet og kaos, det var jammen på tide, sier Marit Arnstad, parlamentarisk leder for Senterpartiet.

Løsningen handler blant annet om økt omsetningskrav for biodrivstoff og CO2 fond for tungtransport. Dette var løsninger som Senterpartiet allerede har foreslått i sitt alternative budsjett.
 
- Jeg er glad for at de fire partiene adopterer flere av våre konkrete løsninger med tanke på klima, dette er virkemidler som har effekt, i motsetninger til avgifter som ikke virker, fortsetter Arnstad.

Senterpartiet mener likevel dette er et budsjett de selv ikke kunne stemt på i Stortinget.
 
- Dette er fremdeles et budsjett som sentraliserer Norge. Det svarer ikke opp utfordringene i politiet, på sykehusene eller i kommunene, sier Marit Arnstad.
 
- Jeg registrerer og at dette budsjettet fremdeles velger å øke avgiftene for folk som er avhengige av bilen, jeg synes det er synd de velger slike tiltak når vi vet de har marginal klimaeffekt, avslutter Senterpartiets parlamentariske leder.