Meny
Bli medlem

- Sp skal ikke være fanget i veska til Ap

Sist endret: 27.09.2020
Leder i Senterungdommen Sandra Borch talte til Senterpartiets landsmøte fredag. Der var hun opptatt av at Sp ikke måtte la seg fange i håndveska til Arbeiderpartiet i EØS- spørsmålet og ikke frykte folkets mening

 

- Senterpartiet må ta steget vekk fra inntrykket om at vi er fanget i handveska til Arbeiderpartiet , og vi skal også vise styrke mot resten av regjeringa og andre politiske parti sa Borch til Landsmøtet.

Hun er ikke bekymret for at den rødgrønne regjeringen ikke kan leve med et landsmøtevedtak mot EØS.

- Dette stortingsvalgprogrammet skriver vi ikke for å gjøre Arbeiderpartiet fornøyd. Dette gjør vi fordi vi ønske å nå frem med politikken våres.  Kompromissene gjør vi i regjeringsforhandlingene etter valget, de gjør vi ikke på landsmøtet til Senterpartiet, her skal vi være tydelig, sa en tydelig Borch til Landsmøtet.

Meningsmålinger viser at over 72 % av Norges befolkning er i mot norsk EU-medlemskap. Sandra Borch uttrykte forundring over at Høyre kan oppnå så stor oppslutning når partiet er for EU, etter hennes mening den største pådragsiver for større byråkrati.

- Høyre klager over de store systemene som regulerer alt. Men hva er det største systemet? Jo, det er EU-systemet. Senterpartiet har troen på at det et menneskene som skal styre, ikke systemer, fortsatte Borch.

Borch avsluttet sin tale til Landsmøtet og minnet delegatene om at Senterpartiet er folkestyrepartiet:

- La oss bygge den politikken vi står for. La oss ikke påvirke av verken Arbeiderpartiet eller andre. La oss tørre å ta te ordet for politiske løsninger som folket får være med å avgjøre. La oss tørre å gå inn for folkeavstemning. Senterpartiet frykter ikke folkets mening, Senterpartiet er tvert i mot folkestyrepartiet som ønsker å styre etter folks ønske! Vi håper derfor landsmøtet sier ja til folkestyre og ja til en folkeavstemning om EØS-avtalen!