Meny
Bli medlem

Statsministeren bagatelliserer konsekvensene for norsk næringsliv

Sist endret: 27.09.2020
Regjeringen har i statsbudsjettet foreslått en endring i momsgrensen ved import, fra 200 kroner til 500 kroner. Næringslivet har reagert kraftig og varsler konkurser, utflagging og tap av 10 000 arbeidsplasser. I dag utfordret Senterpartiet Statsministeren på forslaget i Stortingets spørretime.

-    Jeg var spent på å høre statsministeren sitt syn på reaksjonene fra norsk næringsliv, men ble overrasket over hvordan hun bagatelliserer kritikken, sier parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad.

Statsministeren sa i sine svar i stortinget at hun ikke trodde på tallene til Virke, NHO og de andre bedriftene som hadde uttalt seg, at dette var en mindre endring og hun hevdet at ved inkludering av frakten så ville dette reelt sett bare være en endring av importgrensen på 150 kroner.

-    At en statsminister indirekte beskylder et bekymret næringsliv for ikke å snakke sant er mildt sagt oppsiktsvekkende. Hennes omtale av fraktkostnader er også en lettvint bruk av fakta, veldig mange utenlandske netthandler opererer med fraktfri levering. Hele inntrykket er at Statsministeren ikke lytter til næringslivet, og at hun har tenkt å presse gjennom endringen uansett konsekvenser, avslutter Marit Arnstad.
Senterpartiet er sterk motstander av endringer. KrF kunne i går at de og ville gå mot endringen, mens Venstre ikke har avklart spørsmålet enda. Det er derfor knyttet stor spenning til hvor vidt Høyre og FrP får flertall for saken i Stortinget.

For ytterligere kommentarer:

Marit Arnstad – 91752597
Maren Lunde, politisk rådgiver - 99587281
Lars Vangen, medierådgiver - 99240187