Meny

Statsrådbytte

Sist endret: 16.03.2017 #Oppland
Oppland Sp og Oppland SV avholdt årsmøte vegg i vegg på Honne i helga. Dermed var det duket for rødgrønn statsrådutveksling.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) la vekt på de sakene der SV og Senterpartiet er enige da hun i dag kom på snarvisitt til Oppland Sp sitt fylkesårsmøte. Mest opptatt var hun av skolepolitikken, som hun mener vil ha en helt annen kurs hvis høyrepartiene vinner fram.

- Høyres medisin for elever som sliter er å gi dem mer av det som ikke funker. Vi og dere er opptatt av å finne noen andre innganger. Vi vil ha en mer praktisk skole, vi vil gi ungene en bedre mulighet til å finne noe de mestrer slik at de kan bygge videre på det, sa Halvorsen.
 
 
Statsråden var dessuten raus med skryten til Sp sin skolepolitiske talskvinne, Anne Tingelstad Wøien.
 
- Det er trolig inspirerende å jobbe med Anne. Anne og jeg har noe felles vi ønsker å oppnå i skolepolitikken. Vi er begge Ihuga tilhengere av valgfag og arbeidslivsfag i ungdomsskolen, og vi deler bekymringen for at skolen skal bli for akademisk, sa hun.

Halvorsen tror på gjenvalg at og at Erna Solberg skal gå på sitt tredje strake tap.

- Høyrepartiene er for tidlig i form. Det er fullt mulig for oss å vinne valget, og vi kommer til å gjøre det. Men det krever litt mer hornmusikk i brystet, sa hun.

- Vi må få Høyre til å snakke om de sakene de ikke vil snakke om. De må tvinges til å fortelle hva de vil med landbruket, hva de vil med distriktene. Vi må få opp dampen og entusiasmen og sørge for at høyrefolka holder seg unna styre og stell, la hun til..

Også landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) snakket om den felles kraften som ligger i samarbeidet mellom SV og Sp i sin hilsningtale til årsmøtet til Oppland SV. Han understreket blant annet hvilken avgjørende rolle SV spilte for å få gjennom prosenttollen i høst. 

Han benyttet også anledningen til å takke SV for at de var med å sikre et nei til EU  - og med det sørge for at "norsk landbrukspolitikk styres av en romedøl, ikke en rumener".

 

På stemningen i salen å dømme, satte både senterpartister og SV'ere stor pris på besøket.