Meny
Bli medlem

Svakt forhandlingsresultat for KrF og V

Sist endret: 27.09.2020
- Venstre og KrF har solgt seg billig i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett, mener Sps parlamentariske leder Marit Arnstad. Hun er skuffet over at regjeringens støttepartier ikke har utnyttet sin forhandlingsposisjon bedre, til beste for næringsliv, klima og familier som trenger barnehageplass.

 

- Næringene frykter oppsigelser som følge av innstrammingen regjeringen gjorde i permitteringsregelverket. Nå har V og KrF bevist at også de velger å overhøre bønnene om å reversere regjeringens endring, sier en skuffet Arnstad.

 

Hun mener også at klimasatsingen i forliket er alt for svak. - Utbyggingen av de grønne sertifikatene skjer i alt for stor grad i Sverige. V og KrF har ikke brukt muligheten til å få fart på vindkraftutbyggingen i Norge. De har heller ikke satset mer på utvikling av fremtidens grønne teknologi. Dette er for svakt, mener hun.

 

- FrP, H, KrF og V setter et alt for lite plaster på barnehage-såret. Som følge av regjeringens feilberegning ble overføringen til kommunene kuttet med 344 millioner. Men søkertallene til barnehageplasser gikk opp, ikke ned som regjeringen la til grunn. 175 millioner er ikke nok til å reparere ikke skaden, slår Arnstad fast.

 

- Regjeringen omprioriterer blant annet 56,3 millioner ved å redusere kvotekjøp, og grunngir dette med at kvotekjøp «alltid er overbudsjettert». Hvis det var tilfelle, burde de heller budsjettere riktig i første omgang. Dette er et skyggespill. Hadde de i stedet valgt å la være å subsidiere alkoholkjøp og båtmotorer, hadde de kunnet dekke inn langt mer, avslutter Arnstad.