Meny

Svar til Jostein Årre om kommunereformen

Jeg blir forundret ? forundret over naiviteten til Enebakks kanskje mest erfarne kommunepolitiker.

Kommunereformen eller kommunesammenslåingen (for å kalle spade en spade) som statsråd Sanner har satt i gang, er fortsatt frivillig, så ikke prøv og lure oss til noe annet.
Vi i Enebakk Senterparti, er skeptiske til at store enheter er til det bedre for Enebakks befolkning, og vi er opptatt at det skal bli BEDRE tjenestetilbud ved en eventuell storkommune.
Når det er sagt skal jeg ta tre enkle eksempler for å sette spørsmål om store enheter/kommunesammenslåing, kommer til å bli til det bedre …
Det nye AHUS skulle bli det beste, største og mest effektive sykehuset her til lands, det skulle behandle flest pasienter av alle. Hvordan gikk det …?
Politireformen skulle effektivisere politiet, politistasjonen skulle bli større og dekke flere innbyggere. Har det blitt til det bedre eller til det verre for oss som bor i Enebakk??
Og til sist, er det noen som tror at den nye hallen i Kirkebygda hadde blitt bygd om vi hadde vært en del av en stor Follo kommune eller en stor Romerikskommune??
Jeg tørr å våge den påstand at det aldri hadde skjedd … Vi blir uansett hvilken vei du ser på det, en utkant i en eventuell storkommune, jeg vil veldig gjerne ha noen eksempler på at utkanter blir prioritert høyere i større kommuner.
En annen ting jeg reagerte på ved innlegget … det er mulig Høyre har vært flinke og fått oss ut av ROBEK, «jeg vil heller kalle det flaks!»
Flaks fordi dere var heldige som hadde en rød/grønn regjering i 8 år som hadde rekordstore overføringer til kommunene.
«Det er enklere å drive høyrepolitikk i en kommune på rød/grønne statsbudsjett, enn å drive rød/grønn politikk lokalt på blåblå statsbudsjett»
Vi husker jo alle hvordan det var når «jern-Erna» satt som kommunalminister, da ble kommunene strupet for penger!
Mvh en uerfaren kommunepolitiker.

 

Christian G. Hagen
Enebakk Senterparti