Meny

Takk for innsatsen!

Sist endret: 16.03.2017 #Oppland
To fantastisk flotte damer, Maren Skari fra Gran og Anne Elisabet Bye Nielsen fra Vestre Toten, er tildelt Senterpartiets hedersmerke.

Anne Elisabet Bye Nielsen og Maren Skari visste ingenting om hva som ventet under årsmøtemiddagen til Oppland Sp på Honne. Der ble begge hedret for langvarig og særlig fortjenestefull innsats for partiet. 

Maren Skari fra Gran har vært medlem av Senterpartiet i mer enn 50 år. Hun startet sitt samfunnsengasjement som leder i Brandbu bondeungdomslag. 

Skari var den første kvinne som representerte Senterpartiet fra Hadeland i det nye fylkestinget midt på 70-tallet, der hun satt to perioder fra 1976 - 1983. 

Oppland Sp har hatt spesielt fokus på 100-årsjubileet for kvinnelig stemmerett under årsmøtet. I den sammenheng er det på sin plass å nevne at Maren Skari var den som fikk gjennomslag i Sp for lik kontingent for kvinner og menn.

Maren Skari har vært aktiv i Gran Sp i en mannsalder. Der har hun hatt stort sett alle styreroller. Hun er også er æresmedlem i lokallaget.

Skari gjorde seg dessuten særlig bemerket i EF-kampen i 1972. Hun var også aktiv under EU-kampen i 1994. 

Anne Elisabeth Bye Nielsen fra Vestre Toten har vært aktiv i Senterpartiet siden 1972. Hun framheves som en uredd person, alltid engasjert og med et varmt hjerte. 

Bye Nielsen har vært medlem av kommunestyret i Vestre Toten Sp og barnevernsnemnda. Lokallaget framhever hennes  "utrettelige innsats for senterpartisaker et helt voksenliv - en innsats som mest har foregått utenfor mediene og på den måten mest i det stille".

Det var fylkesleder Ivar Odnes og sentralstyremedlem i Senterpartiet, Bengt Fasteraune, som sto for overrekkelen av hedersmerket, til stående applaus rundt bordene.