Meny
Bli medlem

Tre ordførere og fire varaordførere i Vestfold

Sist endret: 27.09.2020 #Vestfold
Vestfold Senterparti takker alle som stemte på og stilte opp for Senterpartiet. Tenk at vi fikk 8,5 prosent på landsbasis. I Vestfold fikk vi også bedre uttelling enn sist, se her.

 

Bjarne Sommerstad og Thorvald Hillestad ser ut til å fortsette som ordførere i henholdsvis Andebu og Re. I Lardal avanserer Knut Olav Omholt fra varaordfører til ordfører etter et bra valg. Dermed øker vi fra to til tre ordførere i Vestfold.

I fire kommuner får vi nå varaordførere: Det er Anne Nordby Skarstad i Hof, Tove Ødeskaug i Sande, Olav Nordheim i Larvik og Ivar Andreassen i Horten.
På fylkestinget fordoblet Vestfold Senterparti sin gruppe og Kathrine Kleveland og Thorvald Hillestad tar plass der.

Ellers er vi veldig glade for bedre uttelling i flere Vestfoldbyer, Ida Cathrine Nilsen kom inn i Sandefjord bystyre, der Senterpartiet har vært ute i to perioder. Både i Larvik og Horten fordoblet Senterpartiets grupper seg fra en til to.
I Svelvik gikk Senterpartiet fram fra en til tre represntanter, veldig bra.
I Re mistet Senterpartiet tre mandater og har gått fra ni til seks mandater, men er fremdels største parti. I Holmestrand mistet Senterpartiet et mandat og beholder et mandat. IHof mistet Senterpartiet også to mandater, men beholder to. Stokke beholder de et mandat, men var svært nærme å bli to.

Senterpartiet har gjort det beste kommunevalget på 20 år, og det sjuende beste noensinne (i antall prosent). Kun to ganger i historien (1991 og 1995) har Senterpartiet fått flere stemmer.

-    I dette valget har vi fått svært gode resultater i våre kjerneområder i distriktene, men vi har også styrket oss betraktelig i de mest folkerike områdene. Det lover godt for stortingsvalget i 2017, sier partileder Trygve S lagsvold Vedum etter valget.

Dette ble mange tall. Nå skal utvalg og posisjoner velges endelig, og så skal det drives god Senterpartipolitikk, så langt våre folkevalgte fra Senterpartiet klarer det!

Vestfold Senterparti vil også takke de folkevalgte som takker av etter denne perioden. Vi takker i tillegg alle som stilte på lister, sto på i valgkampen, og bidro til dette flotte resultatet for Senterpartiet. TUSEN TAKK!