Meny

TRYGG LOKAL MAT

Sist endret: 16.03.2017
Naturressursene, råvarene, vårt nordiske klima og topografi og store sesongvariasjoner er utgangspunktet for den norske matkulturen og trygg mat til den norske befolkningen. Matkulturen er i stadig utvikling. Den er et uttrykk for vår felles kulturarv og identitet. I dag etterspørres mat med historie og lokal tilknytning og et mangfold i produktutvalget. Norsk matkultur har blitt et utgangspunkt for innovasjon i matnæringene. For Senterpartiet er det viktig at vi dyrker ren, god og trygg mat lokalt, og at matprodusentene har en inntektsutvikling på linje med andre.

Så langt sitert fra valgbrosjyren til Vest-Agder Senterparti. Hva vil skje om Senterpartiet mister påvirkningskraften på norsk landbrukspolitikk etter høstens Stortingsvalg ?.

For eksempel NorgesGruppen-eier og konserndirektør Torbjørn Johansson har ingen tro på Frp og Høyres landbrukspolitikk.

"Jeg har gitt opp Frps politikk. Den henger ikke sammen, hverken på landbruk eller miljø" sier Johansen. Han sier også at Høyre er uklare på importvern og subsidier. Han fortsetter: "Vi må stikke fingeren i jorda og innse at et landbruk må koste. Dette overser Høyre, eller de lar være å svare."

ER NORSK MAT VIKTIG FOR DEG, BØR DU VURDERE Å STEMME PÅ SENTERPARTIET, FOR NORSK MAT ER VIKTIG FOR OSS !!!