Meny
Bli medlem

Uklok håndtering av asylforliket

Sist endret: 27.09.2020
I dag ble det klart at Venstre går i mot alle de førti forslagene om asylinnstramminger. Trygve Slagsvold Vedum maner til ro og ber partene fra forliket sette seg tilbake til forhandlingsbordet.

 

 

I dag ble det klart at Venstre går i mot alle de førti forslagene om asylinnstramminger som er kommet fra regjeringen til tross for at partiet var en del av asylforliket før jul.
 
- Jeg mener det er uklokt av Venstre først å skrive under på et asylforlik i Stortinget før jul og deretter å si nei til å si nei til alle regjeringens forslag om asylinnstramming i februar. En rekke av forslagene fra regjeringen er rene konkretiseringer av forliket, andre punker er oppfølginger av temaer som forlikspartene bad regjeringen komme med forslag om og i tillegg er det enkelte forslag som regjeringen selv foreslår. Det er forståelig at noen av partiene kan reagere på enkelte punkter som ikke var en del av forliket, men å avvise alle mener jeg er useriøst, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum.
 
Vedum mener at Venstres nei ikke må få skade fremdriften i asylforliket.
 
- Jeg frykter at Venstres nei til regjeringens forslag vil føre til omkamper om saker vi allerede er blitt enige om og at det nå kan ta ennå lenger tid før vi får på plass helt nødvendige endringer i asylpolitikken. Situasjonen på asylfeltet i høst var ute av kontroll og Senterpartiet mente at det var viktig å skape bred enighet om både innstramminger og integrering. Det er useriøst av Venstre å hoppe av når vi nå nærmer oss iverksettingsfasen. Dette kan ikke få lov til å stoppe hele prosessen, fortsetter Vedum.
 
Senterparti–lederen maner til ro og ber partene fra forliket sette seg tilbake til forhandlingsbordet.
 
- Den siste tiden har vi sett at krasse utspill fra integreringsminister Listhaug og Venstre-leder Skei Grande har satt hele det politiske arbeidet med innvandring og integrering i skyggen av det politiske spillet. Jeg er opptatt av å få til en varig løsning på den uholdbare asylsituasjonen vi har sett i høst og vinter. Derfor mener jeg at alle parter nå må legge det politiske spillet og ordkrigen til side og heller sette seg ned sammen med hverandre for å få landet forliket etter høringen slik at vi beholder fremdriften i saken, avslutter Vedum.