Meny
Bli medlem

Ut av Høyre - inn i Sp

Sist endret: 27.09.2020 #Telemark
Leder i Tinn Høyre, Bjørn Sverre Sæberg Birkeland, har nå meldt seg ut av Høyre og inn i Sp. - Nå har Høyre sentralt så til de grader sviktet ?Bygde-Høgre? og distriktspolitikken at det er skammelig. Det har vært en årelang tradisjon for at Høyre sentralt spiller på lag med ?Bygde Høgre?, men så er altså ikke tilfelle lenger, skriver han.

Pressemelding frå Bjørn Sverre Sæberg Birkeland:

Ut av Høyre

Ingen finner et parti som man er helt enig med. Om en skal klare det får man gjøre som Anders Lange, og starte sitt eget parti. Selv er jeg Høyremann i ideologi, men nå har Høyre sentralt så til de grader sviktet ”Bygde-Høgre” og distriktspolitikken at det er skammelig. Det har vært en årelang tradisjon for at Høyre sentralt spiller på lag med ”Bygde Høgre”, men så er altså ikke tilfelle lenger. Da blir det umulig for meg å være med i partiet, og å lede lokalpartiet videre. Derfor har jeg valgt å melde meg ut av Høyre.

Det er faktisk et samvittighetsspørsmål for meg etter at jeg stod på stand for Høyre før siste Stortingsvalg, og lovet velgere at Rjukan sykehus skulle bestå om de stemte Høyre, i tråd med partiets valgprogram.  Jeg trodde på Høyres programerklæring og senere regjeringsplattform, som ga en garanti for at lokalsykehusene skulle bestå. Alle er kjent med hvordan dette gikk for Rjukan sykehus. For meg som person er dette ikke til å leve med videre, om jeg skal ha fred med meg selv. Jeg er psykisk og fysisk avhengig av å kunne stå opp om morgenen og se meg selv i speilet uten å gremmes.

Ingen kan anklage Tinn Høyre for ikke å ha tatt del i kampen for bevaring av Rjukan sykehus. Jeg er stolt av Tinn Høyre i så måte, og vår egen ordfører i forhold til den innsats som er lagt ned. Steinar Bergsland og undertegnede har arbeidet dag og natt for et bedre resultat enn det som nå foreligger. Det er imidlertid Høyre sentralt som har sviktet og løyet velgere opp i ansiktet, og det som verre er, at de har løyet oss tillitsvalgte opp i ansiktet, og fått oss til å stå på stand for partiet og dermed fått oss til å lyve for velgerne mot bedre vitende.

Som person har jeg en integritet, der ærlighet og hederlighet er grunnleggende verdier. Det var sykehussaken som fikk meg politisk engasjert.  Da sier det seg selv at jeg ikke kan være bekjent av annet enn å trekke meg fra tillitsverv i partiet. Tinn Høyre er sviktet, jeg som person (og selv velger) og partileder er sviktet av Høyre sentralt. Jeg er veldig, veldig skuffet og såret. Jeg har altså ikke lenger den nødvendige tillit til partiets ledelse sentralt, verken som distriktsinnbygger, velger eller lokalpolitiker.

Det er en voldsom sterk sentraliseringskåthet blant de største partiene. Det gjør det vanskelig å drive lokalpolitikk i distriktene i disse partiene og samtidig ha æren i behold. Jeg ønsker derfor å arbeide knallhardt politisk for å stå i mot sentraliseringstrenden og drive distriktspolitikk.

Noen vil kanskje anklage meg som ”kaptein” (leder av Tinn Høyre) for å forlate ”et synkende skip”. Til dere vil jeg si; det var ”rederne” (Høyre sentralt, med Bent Høie og Erna Solberg i spissen) som ”torpederte skipet jeg var kaptein på”. Det er for spesielt for meg som ”kaptein”, og det kan jeg altså ikke leve med videre.  Jeg mønstrer derfor i anstendighet av.

Mat, elektrisitet, gass og olje vil de ha. Om dette fortsatt skal produseres i Norge, må vi ha ROBUSTE (ordet som populistene kaller det) distrikt, fordi mennesker er fortsatt den største ressursen i denne produksjonskjeden og i samfunnet forøvrig. Det framtidige Norge kan altså ikke leve av å selge slips til hverandre i Bogstadveien eller selge mat og alkohol til hverandre på Aker Brygge.

Dette er forklaringen på hvorfor jeg har meldt meg ut av Høyre, og nå meldt meg inn i Senterpartiet.

Jeg vil imidlertid fortsatt være med i posisjonen, og samarbeide med Høyre, SP, Venstre og de andre uavhengige ut denne valgperioden.

 Bjørn Sverre Sæberg Birkeland

Utmeldt Høyremann

Les også "Inn i Senterpartiet i protest mot Erna Solberg og Bent Høie" hos NRK Telemark.