Meny
Bli medlem

Vi må skape arbeidsplasser, ikke legge dem ned

Sist endret: 27.09.2020
I dagens spørretime i Stortinget ble beslutningen om å legge ned Rygge flyplass som en konsekvens av den nye flyseteavgiften tema. Sp mener det er uansvarlig av regjeringen å nå med åpne øyne sender 1000 nye personer ut i arbeidsløshet.

 

 

- Vi er nå i en tid med økende ledighet, og norsk næringsliv er under press. Midt i denne krisen velger regjeringen og støttepartier å innføre en flyseteavgift som ikke er utredet, og heller ikke har noen klimagevinst av betydning. Når vi nå ser at dette fører til at flyplasser blir lagt ned og at folk mister jobben hadde jeg trodd at regjeringen tok det mer alvorlig. Vi er i en tid der vi må skape arbeidsplasser, ikke legge dem ned, sier Geir Pollestad, stortingsrepresentant for Senterpartiet og leder av Næringskomiteen.

Senterpartiet var lite imponert av finansminister Siv Jensens svar i Stortinget. Her valgte finansministeren å bruke anledningen til å skryte av regjeringen.

- At Siv Jensen i Stortinget skryter av at de kutter skatter og avgifter for de aller rikeste hjelper de 1000 som mister arbeidsplassen sin som et resultat av regjeringens flyseteavgift. Det er nesten en frekkhetens nådegave at Siv Jensen tørr og stå å skryte av regjeringens politikk etter at det ble klart at Rygge flyplass nå blir lagt ned, sier Pollestad.

Statsministeren tok i går kveld til motmæle på Facebook, sa at denne avgiften var riktig og at regjeringen ikke ville la seg presse av Ryanair. Regjeringspartiene viser til at Ryanair nå vurderer å flytte til Gardermoen, en flyplass som og rammes av avgiften.

- Statsministeren vet at dette ikke er riktig. Å fly fra Gardermoen er noe helt annet en å fly fra Rygge, der vil det være et passasjergrunnlag som gir et helt annet regnestykke. Det har vært poenget vårt hele tiden, denne flypassasjeravgiften rammer de mindre og private flyplassene hardere, forklarer stortingsrepresentanten fra Senterpartiet.

Senterpartiet mener nå at regjeringen og støttepartier må skrote hele den nye avgiften. Avgiften er til behandling som en del av revidert nasjonalbudsjett som det forhandles om i disse dager.

-  Dette er en avgift som kom en sen nattetime, uten å være utredet og uten å ha klimaeffekt. Regjeringen og støttepartier kan skrote denne avgiften i behandlingen av revidert nasjonalbudsjett. Vi kommer til å foreslå det, og håper regjeringen nå kan støtte dette og berge viktige arbeidsplasser i Østfold. Familiene som nå går en usikker tid i møte fortjener bedre enn regjeringens politikk, avslutter Geir Pollestad.