Meny

Vil gi rett til leirskole

Sist endret: 16.03.2017 #Oppland
Flere og flere kommuner velger bort leirskole for elever i grunnskolen, skriver Nationen. - Jeg vil arbeide for at alle unger får rett til å reise på leirskole, sier skolepolitisk talskvinne i Senterpartiet, Anne Tingelstad Wøien.

Tingelstad Wøien mener leirskolene er viktigere enn noen gang, og vil ta tak i utfordringene som leirskolene sliter med. Minst 10 prosent av kommunene i Norge har, ifølge Norsk Leirskoleforening, vedtatt leirskolekutt. Det betyr at mange norske elever mister muligheten til å dra på leirskole. 

- Leirskoleopphold er ikke lov- eller forskriftsfestet. Dette vil jeg jobbe med å få på plass, sier Tingelstad Wøien til Nationen. 

Hun vil blant annet at finansieringsandelen, som ligger inne i dagens innbyggertilskudd, skal økes. 

Tidligere denne måneden var Wøien til stede under 50-årsmarkeringen til Varden Fjellskole på Spiterstulen, der hun selv var på leirskole for over 30 år siden. Sp-representanten fra Oppland understreket der at praktiske kunnskaper, og det å gi alle elever en opplevelse av å mestre er viktigere enn noen gang. Der mener hun leirskolene har en viktig rolle å spille. 

- Leirskolene, der elevene er sammen 24 timer i døgnet og elevene lever tett på hverandre, gir viktige opplevelser og kunnskap som utdanningssystemet etterspør. Leirskolene bidrar til å utvikle sosial kompetanse, i tillegg til å gi elevene praktisk læring, fysisk aktivitet og kjennskap til friluftsliv, naturkunnskap og lærdom om miljø, sier Anne Tingelstad Wøien til Nationen.