Meny

- Vil øke lønnsomheten

Sist endret: 16.03.2017 #Oppland
- Gode skattegrep for bedriftene i Oppland. Det sier Senterpartiets stortingsrepresentant, Anne Tingelstad Wøien etter at regjeringen la fram sin skattepakke søndag.

 

Skattepakken betyr blant annet at regjeringen senker skatten på næringsinntekt for personlig næringsdrivende  fra 28 til 27 prosent.  

– Dette vil bety at både småbedrifter og enkeltmannsforetak vil øke lønnsomheten, sier Tingelstad Wøien. I tillegg til skattelette vil avskrivningssatsene på maskiner øke til 30% slik at det for eksempel blir mer lønnsomt å investere i en skogsmaskin eller andre maskiner det første året, sier Tingelstad Wøien.

Tingelstad Wøien er også glad for at Skattefunnordningen øker med 100 millioner. – Det betyr at det blir enda mer lønnsomt å investere i forskning og utvikling.  – Innlandet trenger mer innovasjon. Det gir grunnlag for næringsutvikling som igjen kan skape arbeidsplasser, sier Tingelstad Wøien. Virksomhetene vil med dette spare mer enn 3 milliarder kroner i skatt i 2014.

Skattepakken er et svar på bekymringen i forhold til todeling i økonomien der oljesektoren går så det suser og fastlandsindustrien sliter. Olje- og gassektor får økt beskatning slik at en får en bedre balanse mellom olje- og gassektoren og fastlandsindustrien. 

 

For ytterligere kommentarer kontakt Anne Tingelstad Wøien, 902 84 261