Meny
Bli medlem

Foreløpig bare sett regjeringens selvskryt

Sist endret: 27.09.2020 #Nordland

I går ble regjeringens nasjonale transportplan fremlagt. Senterpartiet mener at vi nå har fått sett regjeringens selvskryt, men er spent på hva som er glemt når Stortinget får se de endelige dokumentene, sier Janne Sjelmo Nordås.

- Vi har fått en powerpoint-regjering som legger frem saker uten de fullstendige dokumentene. I dag har vi fått presentert glansbildet av NTP, hele planen lar vente på seg og det blir spennende å se helheten når den blir lagt frem om noen ukers tid, sier Janne Sjelmo Nordås, samferdselspolitiske talskvinne i Senterpartiet.
 

Denne planen legger seg på «høy ramme», noe som er en fortsettelse av retningen fra den forrige regjeringen.

 

- Regjeringen legger nå frem en plan som i stor grad følger opp det som ble vedtatt under den rødgrønne regjeringen, det synes vi er bra. Regjeringen følger dermed opp den «høye rammen» som vi hadde også under de rødgrønne. Senterpartiet mener det er viktig å satse på samferdsel, og skulle nok gjerne ønske at regjeringen hadde tatt i et lite tak til, fortsette Sjelmo Nordås.
 

Selv om Senterpartiet er fornøyd med en del av investeringene mener de at dette er en plan som i stor grad glemmer at mange i landet er avhengig av bilen.

 

- Vi registrerer at over halvparten av midlene skal gå til jernbane. Dette er veldig bra, men vi må ikke glemme vegene, rassikring og tiltak på sjøsiden. Mye av verdiskapingen skjer langs kysten, og der er jernbanen lite tilgjengelig. Det handler og om å sikre og gode veier er viktig for næringslivet, bosetting og folks trygghet. Her er forslaget slik det fremstår nå for svakt, avslutter Senterpartiets talskvinne.