Meny
Bli medlem

Minneord over Aslaug Unneberg

Sist endret: 27.09.2020

Tidligere landssekretær og Senterkvinne-ildsjel, Aslaug Unneberg, gikk bort kvelden 24.januar 82 år gammel. Aslaug har hatt et langt og aktivt liv i Senterpartiet og har bidratt til å løfte organisasjonen til nye høyder.

Aslaug Unneberg var født og oppvokst på gården Unneberg på Berg i Halden. Her hadde hun også sitt feriested ved fjorden der hun tilbrakte my tid. Hun hadde sitt yrkesliv i Oslo, men som pensjonist tilbrakte hun mere og mere tid i Halden.

 Hun hadde et brennende engasjement for Senterkvinnene. Fra 1961 til 1969 sørget Aslaug for at organisasjonen vokste fra seks fylkeskvinnegrupper til seksten fylkesutsendinger på Senterkvinnenes Landsmøte, 178 lokallag og 75 kontaktutvalg.

Aslaug jobbet som sekretær for Senterkvinnene i perioden 1963 til 2002. Gjennom stillingen samarbeidet hun med ti senterkvinneledere.

I 2002 mottok Aslaug Senterkvinnenes høyeste utmerkelse, Såkvinna, for sin uvurderlige innsats for kvinneorganisasjonen i Senterpartiet.

Aslaug Unneberg var ei raus dame som tok glede i å løfte andre, fremfor å fremheve seg selv.

Hun var kreativ i sitt virke, og må bl.a. kunne sies å være den som i sin tid dro i gang Senterkvinnene og Senterpartiets solidaritetsarbeide.

Senterpartiet takker Aslaug for alt hun har gitt til partiet og kvinneorganisasjonen. 

Aslaug Unneberg vil bli husket som en bauta i Senterkvinnenes historie.

 

Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet

Beate Marie Dahl Eide, leder i Senterkvinnene