Meny
Bli medlem
Torleik Svelle, Senterungdommens leders innlegg til landsmøtet

Torleik Svelle, Senterungdommens leders innlegg til landsmøtet

Publisert: 04.06.2021

Sjekkes mot framføring.

Kjære landsmøte. 

 

Etter 8 år med Erna Solberg og gjengen så står ufattelig mye på spill under dette valget. 

 

Dette valget handler ikke bare om landbrukspolitikk, lensmannskontor, fylkes oppløsning og klima.  Dette valget handler om mye mere. Det handler om hvordan Norge skal se ut i framtia!  

 

Skal det være liv, arbeidsplasser, barnehager, trekspill og dans på låven.

Eller skal den eneste bilen som durer igjennom en stille bygd være hjemmehjelpa som reiser sin sisste reis før så, også den slutter å komme og de sisste lysene slokkes. 

 

Skal vi kunne kjenne lukta av ny hogga temmer, se dampen fra pipa på sagbruket der vi lager møbler og panel,  og om litt.... Biodisel og kansje norsk kraftfor. 

Ellers skal vi spenne på oss masheten og jungel hatten og vandre ut i det som har blitt forlatt og halvrotten, total-verna villmark? 

 

Når en del partier prøver å kutte utslipp, så er det med et ønske om å gjør det som er lett. Legge landet brakk og begrense matproduksjon. Flagge industri og næring ut av landet, så de etterpå kan skåle i det fine selskap bak EU-stjernene. 

Men vi, gode landsmøte! Vi skal ikke gjøre det som er lett. Vi skal gjøre det som er rett. Vi skal kutt utslipp, vi skal nå målene våre og vi skal skape arbeidsplasser og bygge hele landet, samtidig som vi får utslippene ned.  

 

Når høyre og FrP sentraliserer i dag handler det om lensmannskontoret, meningsløse fylkesgrenser,  skolen eller fiskemottaket. 

13. september handler det om hvordan lokalsamfunnene vår generasjon skal overta, skal se ut, det handler om hvordan Norge skal se ut i framtia. 

 

Vi må ha en trygg statsminister som ikke bare tenker på distreikta og utkantene i festtaler. En statsminister som ikke vingler når EU banker på døra og vill styre over norsk kraft. Derfor er jeg trygg når jeg sier at Jonas Gahr Støre ikke er vår statsminister. 

 

Derfor vill vi, som skal arve landet etter dere, ha en statsminister som sikkrer landet for vår generasjon, vi vill derfor ha Trygve Slagsvold Vedum som Norges neste statsminister!